manroland web systems och USA-bolag går samman

PUBLICERAD: 13 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Tyska tryckpressföretagen manroland web systems planerar en fusion med Goss International, USA.

Tryckpressföretagen manroland web systems, Tyskland och Goss International, USA, skriver i ett pressmeddelande att man förbereder en fusion av företagen. Båda bolagen tillverkar och levererar tryckpressar och –tjänster för tidningar, förpackningar och andra produkter.

Företagen skriver att det nya bolaget kommer att dra nytta av de båda företagens geografiska täckning och skapa omfattande synergieffekter. Det nya bolaget kommer att bli en stark affärspartner för kunder, som använder tryck baserat på rulloffsetteknik.

Sammanslagningen av manroland web systems och Goss förväntas vara genomförd i mitten av år 2018. Fusionen är villkorad av godkännande från berörda myndigheter.

Efter sammanslagningen kommer de båda företagens huvudägare, Possehl Group i Tyskland och American Industrial Partners i USA, att gemensamt äga det fusionerade bolaget.

Företagen skriver i pressmeddelandet att Goss Internationals affärsområde Contiweb inte ingår i transaktionen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup