manroland web systems och USA-bolag går samman

PUBLICERAD: 13 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Tyska tryckpressföretagen manroland web systems planerar en fusion med Goss International, USA.

Tryckpressföretagen manroland web systems, Tyskland och Goss International, USA, skriver i ett pressmeddelande att man förbereder en fusion av företagen. Båda bolagen tillverkar och levererar tryckpressar och –tjänster för tidningar, förpackningar och andra produkter.

Företagen skriver att det nya bolaget kommer att dra nytta av de båda företagens geografiska täckning och skapa omfattande synergieffekter. Det nya bolaget kommer att bli en stark affärspartner för kunder, som använder tryck baserat på rulloffsetteknik.

Sammanslagningen av manroland web systems och Goss förväntas vara genomförd i mitten av år 2018. Fusionen är villkorad av godkännande från berörda myndigheter.

Efter sammanslagningen kommer de båda företagens huvudägare, Possehl Group i Tyskland och American Industrial Partners i USA, att gemensamt äga det fusionerade bolaget.

Företagen skriver i pressmeddelandet att Goss Internationals affärsområde Contiweb inte ingår i transaktionen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432