Många vill ha sommarjobb på Stora Enso Fors Bruk

PUBLICERAD: 15 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Infarten till Stora Enso Fors Bruk utanför Avesta – kanske en symbolisk bild i sammanhanget: ett sommarjobb på bruket blir ofta en bra inkörsport till ett framtida yrkesval och en fast jobb på bruket…|”Fantastiskt roligt med ett så stort söktryck”

Stora Enso Fors Bruk utanför Avesta behöver i år 100 sommarjobbare, som kan rycka in, när den ordinarie arbetsstyrkan har semester. Men intresset är vida större än tillgången: när anmälningstiden gick ut i slutet av februari hade inte mindre än 730 personer anmält sig som intresserade av sommarjobb på bruket..!

”Fantastiskt roligt med ett så stort söktryck”, konstaterar Jari Lassilia, som sedan årsskiftet är ny personalchef på bruket.

Några stora marknadsföringskampanjer har det inte varit kring sommarjobben. I år har det inte ens annonserats i lokalpressen om sommarjobben och ändå har det kommit in så många ansökningar. 

”Vårt goda rykte som arbetsgivare är det jag ser som främsta anledning till det stora intresset för sommarjobben. De som har sommarjobbat hos oss trivs oftast väldigt bra och många rekommenderar sina kompisar att också söka”, säger Jari Lassila.

Brukets sommarjobb finns huvudsakligen i produktionen och på underhållssidan, men även inom administration. 

Grundkravet för att sommarjobba på Fors Bruk är att man ska ha fyllt 18 år. Sedan är det olika krav beroende på vilken befattning det gäller, men tekniskt eller naturvetenskapligt gymnasium är en fördel i urvalsprocessen.

”Våra populära sommarjobb får ses som ett bevis för att vi har positionerat oss som en ledande och attraktiv arbetsgivare i regionen”, säger Jari Lassila.

N.B.: Totalt finns det 4.300 sökande till de sammanlagt 600 sommarjobb, som Stora Enso erbjuder i Sverige i sommar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x