Malin Jennerholm tar över som ny VD på Svenska Retursystem

PUBLICERAD: 1 december 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Malin Jennerholm blir ny VD på Svenska Retursystem. (Bild pressbild)

Den 16 januari 2023 tar Malin Jennerholm över som ny verkställande direktör på Svenska Retursystem efter Anna Elgh.

”Med lång erfarenhet från ledande positioner inom livsmedelsbranschen träder Malin Jennerholm efter årsskiftet in i rollen att leda och fortsätta utveckla branschens gemensamma cirkulära system för hållbara varuflöden”, skriver Svenska Retursystem i ett pressmeddelande.

Malin Jennerholm har en lång bakgrund inom livsmedelsbranschen med ett flertal ledande positioner, senast som VD för Orkla Confectionery & Snacks Sverige och dessförinnan i roller inom Jacobs Douwe Egberts och Mondelez International. Hon sitter också i styrelserna för Cloetta AB och Sweden Food Arena.

”Jag är glad över förtroendet att få leda en verksamhet som är en riktig pionjär inom den cirkulära ekonomin och samtidigt aldrig har varit så relevant som nu. Jag är imponerad av hur verksamheten har utvecklats under de senaste åren och ser en stor potential i de progressiva möjligheter som ligger framför bolaget. Med hjärtat i hållbarhet, ledarskap och tillväxt ser jag fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med mina nya kollegor”, kommenterar Malin Jennerholm sin nya position.

”Vi välkomnar Malin och är mycket glada över att hon har tackat ja till att leda SRS in i nästa spännande fas. Jag är övertygad om att hon kommer att ta vara på vår stora tillväxtpotential och fortsätta utveckla vår cirkulära affärsmodell mot ökad digitalisering och spårbarhet”, säger Magnus Lagergren, styrelseordförande för Svenska Retursystem.

I samband med att Malin Jennerholm tillträder lämnar nuvarande VD Anna Elgh bolaget. Under Annas ledning har bolaget haft en kraftig tillväxt med lönsamhet samtidigt som organisationen infört ett modernt ledarskap där en stor del av medarbetarna arbetar i självstyrande team. Anna lämnar efter sig ett bolag med starkt strukturkapital.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah