Malin Bendz utsedd till ny personaldirektör i Stora Enso

PUBLICERAD: 27 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Malin Bendz blir ny personaldirektör i Stora Enso.(Foto: Peter Knutson)|Lars Häggström slutar som personaldirektör efter sex år.

Stora Enso har utsett Malin Bendz till ny personaldirektör och medlem i koncernens ledningsgrupp efter Lars Häggström, som har beslutat sig för att lämna företaget.
Efter att i sex år ha lett koncernfunktionen Human Resources hos Stora Enso kommer Lars Häggström att gå till en position som ”Executive in Residence” vid den schweiziska handelshögskolan IMD.

”Jag vill tacka Lars för hans arbete med att utveckla arbetet på personalområdet, särskilt när det gäller att ta vår ledarskapskultur till en ny nivå. Jag önskar honom allt gott, när han nu går vidare mot nya utmaningar”, säger Stora Ensos VD Karl-Henrik Sundström i en kommentar .

Malin Bendz är för närvarande personalchef för Stora Ensos division Paper. Hon kommer att tillträda posten som personaldirektör och medlem av koncernens ledningsgrupp den 1 november 2016.

Malin Bendz har varit anställd hos Stora Enso sedan år 2000 och arbetat med internationella personalfrågor med bas i Sverige och Brasilien, samt inom affärsutveckling och inköp. Hon har en MBA och en kandidatexamen i personaladministration och organisationsutveckling.
Malin Bendz kommer att vara stationerad i Stockholm.

”Jag är mycket glad att få välkomna Malin till koncernledningen. Med sin omfattande och breda erfarenhet på personalområdet kommer hon att bidra med värdefull kunskap, när vi fortsätter utvecklingen av vår verksamhet till ett tillväxtföretag inom förnybara material” kommenterar Karl-Henrik Sundström.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning