Malin Bendz utsedd till ny personaldirektör i Stora Enso

PUBLICERAD: 27 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Malin Bendz blir ny personaldirektör i Stora Enso.(Foto: Peter Knutson)|Lars Häggström slutar som personaldirektör efter sex år.

Stora Enso har utsett Malin Bendz till ny personaldirektör och medlem i koncernens ledningsgrupp efter Lars Häggström, som har beslutat sig för att lämna företaget.
Efter att i sex år ha lett koncernfunktionen Human Resources hos Stora Enso kommer Lars Häggström att gå till en position som ”Executive in Residence” vid den schweiziska handelshögskolan IMD.

”Jag vill tacka Lars för hans arbete med att utveckla arbetet på personalområdet, särskilt när det gäller att ta vår ledarskapskultur till en ny nivå. Jag önskar honom allt gott, när han nu går vidare mot nya utmaningar”, säger Stora Ensos VD Karl-Henrik Sundström i en kommentar .

Malin Bendz är för närvarande personalchef för Stora Ensos division Paper. Hon kommer att tillträda posten som personaldirektör och medlem av koncernens ledningsgrupp den 1 november 2016.

Malin Bendz har varit anställd hos Stora Enso sedan år 2000 och arbetat med internationella personalfrågor med bas i Sverige och Brasilien, samt inom affärsutveckling och inköp. Hon har en MBA och en kandidatexamen i personaladministration och organisationsutveckling.
Malin Bendz kommer att vara stationerad i Stockholm.

”Jag är mycket glad att få välkomna Malin till koncernledningen. Med sin omfattande och breda erfarenhet på personalområdet kommer hon att bidra med värdefull kunskap, när vi fortsätter utvecklingen av vår verksamhet till ett tillväxtföretag inom förnybara material” kommenterar Karl-Henrik Sundström.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x