Maj innebar nytt rekord för Svenska Retursystem

PUBLICERAD: 15 juni 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”I maj slog vi alla tidigare rekord beträffande utlevererade lådor”

”Vi går nu in i årets högsäsong och redan i maj slog vi alla tidigare rekord beträffande utlevererade lådor, totalt över 12,5 miljoner lådor under en månad!” Det säger Svenska Retursystems VD Anna Elgh i bolagets senaste nyhetsbrev.

I nyhetsbrevet konstateras också att byggandet av Svenska Retursystems nya tvätt- och distributionsanläggning i Västerås – kallad ”Hållbara Aros” – är i full gång och löper enligt planerna. I april 2017 ska anläggningen stå färdig och kunna leverera ut sina första rena returlådor och returpallar.

”Detta är ett mycket viktigt steg för att säkra fortsatt hållbar tillväxt och ökad effektivitet i retursystemet”, konstaterar Anna Elgh.

Under våren har Svenska Retursystem startat en referensgrupp för SMART Pooling där representanter för producenter, grossister och butiker deltar. SMART Pooling kommer att erbjuda branschen förbättrade tekniska lösningar för att skapa kontroll över och styra såväl Svenska Retursystems som andras returenheter.

”Många manuella lösningar i form av kvittenser för returgods kan nu digitaliseras och hanteras mobilt”, säger Anna Elgh.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x