Magert på Anuga FoodTec 2022: Färre besökare och utställare

PUBLICERAD: 3 maj 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Anuga FoodTec 2022 i Köln lockade cirka 25.000 besökare från 120 länder, vilket var en halvering av besökarantalet vid mässan år 2018. (Bild Köln Messe)|”Vi är nöjda med nylanseringen av mässan – rätt koncept, vid rätt tidpunkt”, säger Gerald Böse, Köln Messe. (Bild Köln Messe)

Årets Anuga FoodTec i Köln – uppskjuten från i fjol pga pandemin – blev en ganska mager tillställning, jämfört med mässan år 2018. Både antalet utställare och antalet besökare var betydligt färre än förra gången.

När Anuga FoodTec 2022, som ägde rum 26 – 29 april, stängde portarna kunde arrangören Köln Messe konstatera att mässan under de fyra dagarna besökts av cirka 25.000 personer från sammanlagt 120 länder och att antalet utställare uppgått till 1.034 stycken från 44 länder. 60 procent av utställarna kom från länder utanför Tyskland.
I jämförelse med Anuga FoodTec år 2018, så innebar årets mässa ett ganska magert utfall – den gången lockade mässan dubbelt så många intresserade, nämligen över 50.000 besökare från 152 länder och bestod av montrar från 1.657 utställare av vilka merparten, eller 1.002 stycken, kom från länder utanför Tyskland.

”Vi är nöjda med nylanseringen av mässan – rätt koncept, vid rätt tidpunkt”, säger Gerald Böse, Köln Messe. (Bild Köln Messe)

Men trots det jämförelsevis magra utfallet av årets mässa, så var arrangörerna glada och nöjda med att man kunnat göra en ”nystart” och arrangera en mässa efter all osäkerhet och tidsförskjutning som Corona-pandemin fört med sig.

”Anuga FoodTec är och förblir en central och internationell mötesplats för branschen. Och dess position har tydligt understrukits av nylanseringen av mässan här i Köln. Rätt koncept, vid rätt tidpunkt”, kommenterar Köln Messes VD och koncernchef Gerald Böse.

För den som inte besökte Köln och Anuga FoodTec nu i april så finns det möjlighet att i efterhand via den digitala plattformen Anuga FoodTec @home få information, se missade presentationer från kongressprogrammet och nätverka med utställare, mm. Plattformen är automatiskt öppen för alla som besökte mässan fysiskt i Köln och den är också tillgänglig för alla andra efter gratis registrering. Den digital plattformen kommer att fungera fram till den 30 juni år.

Nästa Anuga FoodTec är planerad att äga rum i Köln 19 till 22 mars 2024.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}