Lyxigt Monte Carlo-hotell blir värd för årets EuroPack Summit

PUBLICERAD: 1 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Den 18:e upplagan av toppkonferensen EuroPak Summit äger rum 20 – 21 september och platsen blir lyxiga strandhotellet Le Méridien Beach Plaza i Monte Carlo, Monaco. (Bild Le Méridien Beach Plaza)|Kate Yauk, innovations- och förpackningsteknisk chef hos dryckesföretaget JDE Peet´s, är en av talarna på EuroPack Summit 2021. (Bild fr. Facebook)

Årets förpackningskonferens EuroPack Summit äger rum 20 – 21 september på lyxiga hotellet Le Méridien Beach Plaza i Monaco. Det är 18:e gången som EuroPack Summit arrangeras och blir en global mötesplats för chefer från Europas snabbast växande företag inom snabbrörliga konsumtionsvaror (FMCG) och för innovativa förpackningsföretag från hela världen.

Konferensen är ett forum med deltagande av ledande förpackningschefer och innovativa leverantörer och lösningsleverantörer. Toppmötets innehåll täcker viktiga förpackningsutmaningar och intressen, relevant marknadsutveckling samt praktiska och progressiva idéer och strategier.

EuroPack Summit, som arrangeras av marknads- och informationsföretaget marcus evans group, är bland annat uppbyggt som en exklusiv nätverksmiljö, där deltagarna i förväg kan schemalägga fysiska öga-mot-öga-möten med viktiga ledande och innovativa chefer som söker aktiva externa partnerskap inom förpackningsmaterial, -maskiner, -design och utvecklingsleverantörer.

Kate Yauk, innovations- och förpackningsteknisk chef hos dryckesföretaget JDE Peet´s, är en av talarna på EuroPack Summit 2021. (Bild fr. Facebook)

Flera stora och kända aktörer med förpackningsanknytning kommer att finnas på plats i det fashionabla Monte Carlo-hotellet och bland talarna finns bland annat exekutiva chefer från EU-kommissionen, Tony’s Chocolonely, Reckitt och Ericsson.

En av de inbjudna talarna är till exempel Kate Yauk, som är global förpackningsteknik- och hållbarhetsansvarig samt innovationschef på nederländska kaffe- och tejätten JDE Peet’s. Kate kommer att deltaga på EuroPack Summit för att diskutera hur förpackningsindustrin kan hänga med i förändringar och driva framtidsinriktad förpackningsinnovation och hållbarhet.

marcus evans skriver i ett pressmeddelande att Kate Yauk, som har ansvarat för JDE:s forsknings- och utvecklingsorganisation sedan 2020, kommer att dela med sig av sina strategier för hur man på olika sätt kan förändra och förbättra ett företags kapacitet och öka dess prestanda.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x