Lyckas McDonalds dra sitt strå till stacken i plastdebatten?

PUBLICERAD: 7 augusti 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Sugrör av papper verkar inte vara lyckat hos McDonalds i Storbritannien.

McDonalds bytte från plast till papper i sugrören i Storbritannien förra året. Frågan är om det var positivt för miljön?

Varje dag förbrukas runt 1,8 miljoner sugrör hos McDonalds i Storbritannien. Som ett sätt att visa att man vill vara med och bromsa plastförbrukningen började man med sugrör av papper förra hösten. Frågan är om det var så lyckat?

Man sade vid tillfället att plastsugrören var till etthundra procent återvinningsbara men att mer kunde göras. Nu visar det sig att de av papper inte är återvinningsbara utan slängs med avfallet. Dessutom verkar de inte fungera perfekt och en del kunder får mer än ett sugrör för att McDonalds ska gardera sig. Kunder klagar på att det är svårt att dricka milkshaken med dem.

Orsaken till att de inte kan återvinnas, det är ju trots allt papper, är att man har gjort dem så styva att de inte går att hantera hos återvinningsföretagen. Ser vi här ett bra exempel på begreppet ”greenwashing”?

Text: Bo Wallteg

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx