Lyckas McDonalds dra sitt strå till stacken i plastdebatten?

PUBLICERAD: 7 augusti 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Sugrör av papper verkar inte vara lyckat hos McDonalds i Storbritannien.

McDonalds bytte från plast till papper i sugrören i Storbritannien förra året. Frågan är om det var positivt för miljön?

Varje dag förbrukas runt 1,8 miljoner sugrör hos McDonalds i Storbritannien. Som ett sätt att visa att man vill vara med och bromsa plastförbrukningen började man med sugrör av papper förra hösten. Frågan är om det var så lyckat?

Man sade vid tillfället att plastsugrören var till etthundra procent återvinningsbara men att mer kunde göras. Nu visar det sig att de av papper inte är återvinningsbara utan slängs med avfallet. Dessutom verkar de inte fungera perfekt och en del kunder får mer än ett sugrör för att McDonalds ska gardera sig. Kunder klagar på att det är svårt att dricka milkshaken med dem.

Orsaken till att de inte kan återvinnas, det är ju trots allt papper, är att man har gjort dem så styva att de inte går att hantera hos återvinningsföretagen. Ser vi här ett bra exempel på begreppet ”greenwashing”?

Text: Bo Wallteg

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx