Lundgren Machinery AB lever vidare genom MBO

PUBLICERAD: 12 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är ingen hundraåring som försvinner”|säger marknadschefen Benny Backheim.

Nybildade bolaget TOMB Packaging AB har förvärvat förpackningsmaskintillverkaren Lundgren Machinery AB i Hjärup från Malmöbaserade Midway Holding AB.
Bakom TOMB Packaging står flera ledande befattningshavare vid Lundgren Machinery, bland annat försäljningschefen Magnus Broberg och marknadschefen Benny Backheim, och ägarskiftet är alltså en form av MBO (Management Buy Out).

”Lundgrens har en 100-årig historia, men vi är ingen hundraåring som försvinner! Nu introducerar vi Lundgren Machinery version 5.0, med vår femte ägare på 100 år och vi spår en ljus framtid tillsammans med vår kunniga och erfarna personal och vårt sortiment av förpackningsmaskiner, som är välkända på marknaden”, säger marknadschefen Benny Backheim.

Lundgrens startade i Malmö år 1912 och har alltså en lång historia bakom sig. Företaget har levererat många olika typer av maskiner och annan apparatur genom åren, bland annat Malmös första gatusopbil och torpedtuber till försvarsmakten!  På 1980-talet flyttade man till Hjärup, där man fortfarande finns kvar, och sedan 1990-talet har man levererat  IBS förpackningsmaskiner (IBS = Ingenjörsbyrå Schneider) till i stort sett hela världen. Midway Holding AB, Malmö, har haft Lundgren Machinery i sin portfölj sedan slutet på 1990-talet.

TOMB Packaging AB startade sin verksamhet 2015 och kommer nu i och med förvärvet av Lundgren Machinery att fungera som ett ägarbolag. All verksamhet såsom kontraktstillverkning av maskiner och moduler samt tillverkningen av sortimentet av IBS förpackningsmaskiner kommer att finnas i Lundgren Machinery AB.

”Nu väntar en spännande framtid tillsammans med gamla och nya kunder, partners, leverantörer och andra intressenter. Vi står inför en vidarutveckling av vårt maskinsortiment, där vi är öppna för kundanpassningar, som förenklar och gör kundernas processes bättre och mer effektiva”, säger Benny Backheim.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x