Love a Fair – interpack säger ”välkommen hem”!

PUBLICERAD: 7 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

interpack 2017 bjuder besökare och utställare ”Welcome home”..!|En mässa värd att älska|tycker interpack…
|Nordiska ”konkurrenten” Scanpack finns på plats på interpack 2017 och det är gott om besök hos Anna-Lena Friberg (t.h.) och Pernilla Sandström i montern. Scanpack säljer bra

Man kan kanske inte ha en ”love affair” med en mässa, men när gigantiska interpack 2017 bjuder ”Welcome home” känner man att det är fullt möjligt att ”love a fair”!
Packnews och tidningen nord emballage är på plats i Düsseldorf  hela interpack-veckan och vår bevakning kommer att resultera i en omfattande rapport i nord emballage i nästa utgåva.
Och här på Packnews kommer vi att presentera korta nedslag från mässan under vinjetten ”interpack 2017 – Love a Fair”.

Några snabba ”första dagarna”-intryck från interpack 2017:

* Om interpack är en ”kärleksaffär” är väl som sagt tveksamt, men det är onekligen en mässa, som många känner sig dragna till. Inte minst från utställarnas sida. Som vanligt är det fullständigt slutsålt bland monterplatserna i mässhallarna och många företag står på kö för att få vara med. Totalt representerar dessa köande företag inte mindre än 40.000 kvadratmeter monteryta! 

* Förutom hälsningsfrasen ”Welcome home” använder årets interpack-mässa även flitigt begreppet ”Every innovation has a starting point”.

* Industry 4.0 är det dominerande begreppet hos alla maskintillverkare, som ställer ut på mässan.

* Enligt uppgift var besökarsiffrorna de två första dagarna av årets interpack närmast identiska med förra interpack, som ägde rum 2014.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x