Lösning från Christian Berner säkrar PostNords påspackning

PUBLICERAD: 26 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Påsmaskiner av märket Autobag packar e-handelsprodukter hos PostNord i Norrköping. Autobag-maskinen på bilden står dock inte hos PostNord utan är installerad hos logistikföretaget Almroths, som införskaffat fyra sådana påspackare från Christian Berner. (Bild Almroths)

Mölnlyckebaserade Christian Berner AB har ingått avtal med PostNords tredjepartslogistikverksamhet (TPL) i Norrköping om en effektiv och skräddarsydd e-handelslösning. Avtalet löper över fem år och innebär att PostNord TPL får påspackning som en tjänst.

”I det nya e-handelslagret i Norrköping har vi investerat i en automatiserad lagerlösning för den växande e-handeln. För att kunna förpacka produkterna på ett kvalitativt och tilltalande sätt valde vi Christian Berners lösning påspackning som tjänst”, säger Magnus Lindskog, produktionschef på PostNord TPL i Norrköping.

Påsmaskinerna är Autobag 850 S, ett av de mest tekniskt avancerade systemen för e-handel.

”Vi kan sänka kostnaden per förpackad enhet genom att maskinerna är integrerade i lagerlösningen och förenklar PostNords hantering genom att vi garanterar driften av påspackningen”, säger Peter Nobelius på Christian Berner, som har koordinerat projektet.

PostNord TPL är Nordens största aktör inom tredjepartslogistik och erbjuder tjänster såsom infrakter, lagerhållning, orderhantering, tullservice och distribution. PostNord TPL hanterar flöden till samtliga nordiska länder och förfogar över mer än 500.000 kvadratmeter lageryta.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx