Löfbergs lanserar miljönyhet: Komposterbara kaffekapslar

PUBLICERAD: 24 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Löfbergs komposterbara kaffekapslar finns i fem olika smaker. Kapslarna passar till alla Nespressomaskiner.

Nu kan alla njuta ett riktigt gott kapselkaffe med gott samvete. Det är kafferosteriet Löfbergs som lanserar en efterlängtad miljönyhet: en helt växtfiberbaserad komposterbar kaffekapsel som förvandlas till kompost efter tolv veckor. Kapslarna används i Nespressomaskiner ® och finns i fem olika smaker. 

”Detta är givetvis en nyhet vi är extra stolta över. Dagens konsumenter ställer höga krav på både smak och miljö och med vårt mål att vara det mest hållbara kaffebolaget i Europa är det vårt ansvar att leda utvecklingen till mer hållbara produkter och lösningar,” säger Lars Appelqvist, VD på Löfbergs. 

När konsumenten har laddat sin Nespressomaskin med en kaffekapsel och kaffet är klart är det bara att sortera den använda kapseln som kompost tillsammans med matrester, potatisskal och annat bioavfall.

”Kapslarna tillverkas av fiber från sockerrör och sockerbetor och sorteras som bioavfall. De bryts ner och förvandlas till matjord på bara 12 veckor under rätt förhållanden”, säger Eva Eriksson, hållbarhetschef på Löfbergs.

Den nya komposterbara kaffekapslen har Löfbergs utvecklat tillsammans med nederländska Advanced Technology Innovations (ATI).

”Den stora utmaningen var att utveckla kapseln, så att den verkligen bevarar alla de smaker, som finns i kaffet, utan att kräva en massa onödigt emballage. Men det har vi löst nu. Det gör att vi kan erbjuda en komposterbar kapsel med riktigt gott kaffe, och dessutom i en väldigt liten och resurseffektiv förpackning”, säger Eva Eriksson. 

Löfbergs nya komposterbara kapslar kommer inom kort att kunna köpas på Löfbergs Stockholm på Kungsgatan 3, Rosteriet i Karlstad och Löfbergs webbshop samt hos kedjorna SIBA och Mediamarkt.

PS. I går berättade vi att stadsförvaltningen i tyska Hamburg förbjudit upphandling av bland annat kaffe- och andra dryckeskapslar inom stadens myndigheter och offentliga organ. Kapslarna är svåra att avfallssortera, menar man, och de är inte förenliga med Hamburg stads policy att tillämpa miljövänlig ”grön” upphandling.
Uppenbarligen har de styrande i Hamburg inte känt till Löfbergs komposterbara kapslar – då hade man kanske kommit på andra tankar.
Läge för Löfbergs sälj- och PR-avdelning att ta en liten utflykt till trivsamma Hamburg kanske..?

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x