Liten termotransferskrivare för små utskriftslayouter

PUBLICERAD: 8 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Multivacs lilla termotransferskrivare TTO 05 är anpassad för små utskriftslayouter.

Multivacs affärsområde Marking & Inspection har utökat sin produktportfölj av termotransferskrivare med modellen TTO 05, som är en liten och ekonomisk skrivare för små utskriftslayouter.
Den nya modellen har en utskriftsbredd på högst 32 millimeter och en upplösning på 300 dpi. Den kan skriva med en hastighet upp till 500 millimeter i sekunden.

Multivac skriver i ett pressmeddelande att TTO 05 är en kostnadseffektiv lösning för utskriftslayouter med en maximal storlek på 32 x 40 mm. Den är optimerad för enkla märkningsuppgifter för transportbandsetiketterare och inline-etikettering.

Tekniken i TTO 05 innebär att färgbandet värms upp med termotransfertryck och digitalt styrda värmeelement precis där utskriftsmaterialet ska skrivas. Vid de uppvärmda punkterna smälter hartset eller vaxskiktet på filmen och överförs till etiketten som synlig utskrift. Med denna metod uppnår TTO 05 en upplösning på 300 dpi, vilket innebär att även små teckensnitt är läsbara.

Maskinstyrningen av TTO 05 hanteras via en extern 5,7-tums pekskärm i färg med intuitivt driftkoncept. I terminalen finns bland annat en WYSIWYG förhandsgranskning med zoomfunktion samt minneskapacitet som ger tillräcklig förvaring för ett stort antal layouter. TTO 05 är lämplig för utskrift av fördefinierade data såsom text, grafik eller logotyper, men kan även tillförlitligt användas för utskrift av variabel information såsom datum och batchnummer. Variabel realtidsdata möjliggör automatisk uppdatering av tidsfält – exempelvis beräknas hållbarhetsdata automatiskt.

Multivac påpekar att den lilla termotransferskrivaren även utmärker sig genom sin ekonomiska drift. Kopplingsfri färgbandsdrift minimerar risken för sprickor i färgbandet och därmed driftstopp. Det korta avståndet mellan etiketterna på bara 1 mm minskar också driftskostnaderna. Färgbandets längd på 600 mm och färgbandssparfunktionen fördubblar livslängden på termotransferfolien, och bidrar även den till god ekonomi på enheten.

Övriga termotransferskrivare i TTO-serien är modellerna TTO 10 och TTO 20, vilka är har utskriftsbredder upp till 53 mm (TTO 10) och 107 mm (TTO 20). Dessa modeller drivs via förpackningsmaskinens terminal eller direkt i märkningssystemet.

——————————————————–
Multivac utvecklar, producerar och marknadsför förpackningslösningar för behandling, paketering och etikettering av livsmedel, medicinska artiklar och en mängd andra produkter. Koncernen representeras i mer än 140 länder världen runt och är marknadsledande i branschen. Globalt har koncernen ca 4.300 anställda. Sedan 1988 är Multivac AB Sverige dotterbolag till Multivac Export AG i Schweiz. Det svenska huvudkontoret finns i Lund.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Nordic Paper får tillstånd för utökad produktion i Bäckhammar

Mark- och miljödomstolen i Vänersborg har i slutet av januari gett tillstånd för utökad produktion vid Nordic Papers anläggning i Bäckhammar.
Matvaror i papper_51

Högre krav på livsmedelssäkerhet gynnar Mobergs Produktkontroll

Mobergs Produktkontroll är en av de ledande leverantörerna av kontrollutrustning för livsmedelsindustrin och andra områden. Kraven på säkerhet ökar vilket tydligt gynnar företaget.
Fredrik2

Bra tryck i förpackningssektorn hos Heidelberg

Av Heidelbergs kvartalsrapport för det tredje kvartalet framgår det att koncernen utvecklas bra. Extra bra går det för pressar till förpackningssektorn.
03_Ludwin_Monz

Tetra Pak startar banbrytande forskning

Tetra Pak initierar i dag det man kallar en banbrytande forskning med hjälp av Max IV för att bättre förstå fibermaterialens nanostruktur.
coca cola