Liten termotransferskrivare för små utskriftslayouter

PUBLICERAD: 8 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Multivacs lilla termotransferskrivare TTO 05 är anpassad för små utskriftslayouter.

Multivacs affärsområde Marking & Inspection har utökat sin produktportfölj av termotransferskrivare med modellen TTO 05, som är en liten och ekonomisk skrivare för små utskriftslayouter.
Den nya modellen har en utskriftsbredd på högst 32 millimeter och en upplösning på 300 dpi. Den kan skriva med en hastighet upp till 500 millimeter i sekunden.

Multivac skriver i ett pressmeddelande att TTO 05 är en kostnadseffektiv lösning för utskriftslayouter med en maximal storlek på 32 x 40 mm. Den är optimerad för enkla märkningsuppgifter för transportbandsetiketterare och inline-etikettering.

Tekniken i TTO 05 innebär att färgbandet värms upp med termotransfertryck och digitalt styrda värmeelement precis där utskriftsmaterialet ska skrivas. Vid de uppvärmda punkterna smälter hartset eller vaxskiktet på filmen och överförs till etiketten som synlig utskrift. Med denna metod uppnår TTO 05 en upplösning på 300 dpi, vilket innebär att även små teckensnitt är läsbara.

Maskinstyrningen av TTO 05 hanteras via en extern 5,7-tums pekskärm i färg med intuitivt driftkoncept. I terminalen finns bland annat en WYSIWYG förhandsgranskning med zoomfunktion samt minneskapacitet som ger tillräcklig förvaring för ett stort antal layouter. TTO 05 är lämplig för utskrift av fördefinierade data såsom text, grafik eller logotyper, men kan även tillförlitligt användas för utskrift av variabel information såsom datum och batchnummer. Variabel realtidsdata möjliggör automatisk uppdatering av tidsfält – exempelvis beräknas hållbarhetsdata automatiskt.

Multivac påpekar att den lilla termotransferskrivaren även utmärker sig genom sin ekonomiska drift. Kopplingsfri färgbandsdrift minimerar risken för sprickor i färgbandet och därmed driftstopp. Det korta avståndet mellan etiketterna på bara 1 mm minskar också driftskostnaderna. Färgbandets längd på 600 mm och färgbandssparfunktionen fördubblar livslängden på termotransferfolien, och bidrar även den till god ekonomi på enheten.

Övriga termotransferskrivare i TTO-serien är modellerna TTO 10 och TTO 20, vilka är har utskriftsbredder upp till 53 mm (TTO 10) och 107 mm (TTO 20). Dessa modeller drivs via förpackningsmaskinens terminal eller direkt i märkningssystemet.

——————————————————–
Multivac utvecklar, producerar och marknadsför förpackningslösningar för behandling, paketering och etikettering av livsmedel, medicinska artiklar och en mängd andra produkter. Koncernen representeras i mer än 140 länder världen runt och är marknadsledande i branschen. Globalt har koncernen ca 4.300 anställda. Sedan 1988 är Multivac AB Sverige dotterbolag till Multivac Export AG i Schweiz. Det svenska huvudkontoret finns i Lund.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx