Lexits fabrik i Göteborg först med digitaliserad flexopress

PUBLICERAD: 20 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Närbild på tryckverk i den digitaliserade tflexopress från Bobst|som Lexit ska installera i sin utbyggda fabrik i Göteborg.|Lexit Group bygger ut sin etikettfabrik i Göteborg och fördubblar ytan i produktionshallen.

Utbyggningen av norska Lexit Groups etikettfabrik i Göteborg blir klar i slutet av april och då blir man också första tryckeri i Skandinavien med en digitaliserad flexopress.
Pressen, som levereras av Bobst, beräknas vara installerad och starklar i juni i år och den innebär enligt Lexit en digitalisering av flexoproduktionen. Pressen levereras med dubbla kliché- och stans-set, vilket möjliggör automatisk byte av etikettvarianter, effektivare produktion och färre driftstopp.

Lexit Group i Göteborg levererar etiketter till flera stora kunder i Skandinavien och utbyggningen av fabriken i Göteborg innebär att man ökar lokalytan med 3.500 kvadratmeter och dubblar ytan i produktionshallen.

”Utbyggnaden av fabriken i Göteborg behövdes för att möta kundernas märkningskrav på den skandinaviska marknaden”, säger Lexits försäljningschef Jostein Sæter.

Utvecklingen av den digitaliserade flexopressen har skett i samarbete med ledande företag på förpacknings- och tryckpressområdet, som Americk Packaging, Apex International, AVT, Bobst, Dupont, Esko, Flint Group, X-Rite och UPM.

—————————————————————–
Lexit Gropup är ett ledande nordiskt företag inom områden som PSO/retail, datafångst, RFID, produktmärkning, etiketter och mjukvarulösningar. Koncernen har för närvarande 105 anställda och omsätter cirka 350 miljoner NOK (ca 365 miljoner kronor).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x