Lexit uppgraderar system för nätbaserad etiketthantering

PUBLICERAD: 8 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Lexit Group uppdaterar nu sitt nätbaserade etikettsystem ”Lexit One” med modulen ”Web-to-print”. Bilden visar Lexits Annett Malmo

Nätbaserad etiketthantering har blivit en succé för norska Lexit Group, som nu lanserar modulen ”Web-to-print” som ger kunderna ännu möjlighet mer kontroll och till styrning av sina egna etiketter.

År 2013 lanserade Lexit sitt ”Lexit One” som är ett system för nätbaserad etiketthantering. Systemet förenklar filhantering och kommunikation i alla led i etikettproduktionen, från design och godkännande i processens början till beställning, tryck, distribution och applicering i slutskedet. Systemet, som kompletterades med en speciell beställningsapp, sparar tid och ger via nätet kunderna full kontroll över alla etiketter genom hela produktionsflödet.

Nu kompletterar Lexit sitt system med en version 2, som man alltså kallar ”Web-to-print” och som ger kunderna ännu mer kontroll och möjlighet att styra sin etikettproduktion.

”Exempelvis kan kunden nu göra ändringar av exempelvis näringsdeklarationer, ingredienser, etc, i redan exsisterande etiketter utan vår hjälp”, skriver Lexit i ett pressmeddelande.

Modulen ”Web-to-print” håller reda på gamla och nya etikettversioner i förhållande till etiketternas lagringsstatus och det är alltså också möjligt för kunderna att via tjänsten ”Lexit Cloud” skapa nya etiketter i en befintlig serie eller design och att redigera layouter och tryckt information i egna etiketter.

I ”Web-to-print” finns en direkt koppling till programvaran ”Recipe Explorer”, som är speciellt utformad för att hjälpa livsmedelsproducenter att hantera bland annat recept, innehållsdeklarationer och näringsinformation. I praktiken fungerar det så att om kunden ändrar ett recept kommer det automatiskt en uppdatering på etiketten och automatiska ändringar av innehåll och innehållsmängder och ändringar av näringsvärden, baserade på aktuella livsmedelstabeller. Manuell hantering av ingrediensförteckningar och näringsvärden är tidskrävande och osäkert, men med ”Recipe Explorer” göras  alla beräkningar automatiskt, vilket minskar risken för kostsamma misstag.

”Med vår nya modul tar vi nätbaserad etiketthantering till en helt ny nivå”, skriver Lexit.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx