Lexit uppgraderar system för nätbaserad etiketthantering

PUBLICERAD: 8 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Lexit Group uppdaterar nu sitt nätbaserade etikettsystem ”Lexit One” med modulen ”Web-to-print”. Bilden visar Lexits Annett Malmo

Nätbaserad etiketthantering har blivit en succé för norska Lexit Group, som nu lanserar modulen ”Web-to-print” som ger kunderna ännu möjlighet mer kontroll och till styrning av sina egna etiketter.

År 2013 lanserade Lexit sitt ”Lexit One” som är ett system för nätbaserad etiketthantering. Systemet förenklar filhantering och kommunikation i alla led i etikettproduktionen, från design och godkännande i processens början till beställning, tryck, distribution och applicering i slutskedet. Systemet, som kompletterades med en speciell beställningsapp, sparar tid och ger via nätet kunderna full kontroll över alla etiketter genom hela produktionsflödet.

Nu kompletterar Lexit sitt system med en version 2, som man alltså kallar ”Web-to-print” och som ger kunderna ännu mer kontroll och möjlighet att styra sin etikettproduktion.

”Exempelvis kan kunden nu göra ändringar av exempelvis näringsdeklarationer, ingredienser, etc, i redan exsisterande etiketter utan vår hjälp”, skriver Lexit i ett pressmeddelande.

Modulen ”Web-to-print” håller reda på gamla och nya etikettversioner i förhållande till etiketternas lagringsstatus och det är alltså också möjligt för kunderna att via tjänsten ”Lexit Cloud” skapa nya etiketter i en befintlig serie eller design och att redigera layouter och tryckt information i egna etiketter.

I ”Web-to-print” finns en direkt koppling till programvaran ”Recipe Explorer”, som är speciellt utformad för att hjälpa livsmedelsproducenter att hantera bland annat recept, innehållsdeklarationer och näringsinformation. I praktiken fungerar det så att om kunden ändrar ett recept kommer det automatiskt en uppdatering på etiketten och automatiska ändringar av innehåll och innehållsmängder och ändringar av näringsvärden, baserade på aktuella livsmedelstabeller. Manuell hantering av ingrediensförteckningar och näringsvärden är tidskrävande och osäkert, men med ”Recipe Explorer” göras  alla beräkningar automatiskt, vilket minskar risken för kostsamma misstag.

”Med vår nya modul tar vi nätbaserad etiketthantering till en helt ny nivå”, skriver Lexit.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah