Lexit Sweden: Leif Persson utsedd till VD efter Maud Rahm

PUBLICERAD: 12 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Branschveteranen Leif Persson är ny VD för Lexit Group Sweden. (Bild pressbild)|”Nu är det snart dags för mig att på heltid ägna mig åt mina hobbies”, säger Maud Rahm. (Bild pressbild)

Styrelsen för Lexit Group Sweden AB har utsett Leif Persson till bolagets nya VD. Han tar över stafettpinnen från en annan branschveteran, Maud Rahm, som har lett företagets framgångsrika förbättringsresa de senaste två åren. Skiftet kommer formellt att träda i kraft under september månad.

Skandinaviska koncernen Lexit Group har huvudkontor i Norge och verksamhetsbolag i Norge, Sverige och Danmark. Företaget levererar integrerade lösningar, utrustning och produkter inom tre affärsområden: datafångst & digitalisering, industriell kodning & märkning samt etiketter & förpackningar. Efter två genomförda uppköp 2022 har koncernen en årlig omsättning på cirka 1 miljard norska kronor och nära 250 anställda.
Det svenska dotterbolaget har verksamhet inom alla tre affärsområdena, men tyngdpunkten ligger på etiketter & förpackningar.

Nye VD:n Leif Persson har över 30 års erfarenhet från den grafiska branschen, de senaste 15 åren i olika VD-roller, inom Sydetikett, PSI och StrongPoint. Han lämnade StrongPoint efter att företagets Label-verksamhet såldes år 2021 till Ettiketto Group.

Maud Rahm har lett det svenska Lexit-företaget de senaste två åren. Under hennes ledning har företaget genomfört betydande förbättringar genom rekrytering av ny kompetens, investeringar i ny produktionsteknik och kapacitet, effektivare drift och ett stort kvalitetslyft.

”Genom sin energi, genomförandeförmåga och erfarenhet har Maud tagit företaget genom stora förbättringar sedan hon tog över”, säger Sjur Skjæveland, som är VD i Lexit Groups norske moderbolag och ordförande i det svenska dotterbolaget.

”Nu är det snart dags för mig att på heltid ägna mig åt mina hobbies”, säger Maud Rahm. (Bild pressbild)

Jobbet på Lexit Group har varit Rahms tredje VD-uppdrag i branschen. Under många år var hon VD för Flextrus-gruppen och dessförinnan försäljningschef i samma företag. Hon har även erfarenhet som VD för Amcor i Drammen i Norge.

I Lexit var uppdraget att genomföra en förbättringsresa och lägga grunden för en ersättare inom några år.

”Detta är mitt tredje VD-jobb där fokus har varit turn around, nu tänker jag att det snart är dags för mig att på heltid ägna mig åt mina hobbies”, säger hon.

För styrelsen har det varit viktigt att få en ersättare på plats med erfarenhet och kompetens för att fortsätta förbättringsresan.

”I Leif Persson har vi hittat en unikt kvalificerad person som vi är säkra på kan tillföra mycket till företaget”, säger Sjur Skjæveland.

”Det är en fantastiskt bra grund för ytterligare tillväxt och förbättringar som Maud och teamet har skapat. Jag ser verkligen fram emot att komma i gång”, säger Leif Persson i en kommentar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx