Lexit Groups verksamhet är nu certifierad enligt ISO 22000

PUBLICERAD: 22 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Lexit Groups produktion är nu certifierad och livsmedelssäker enligt ISO 22000. (Bild Lexit)|Tryckare och säljare på Lexit Group Sverige i Mölnlycke gläds åt ISO 22000-certifieringen. (Bild Lexit)

Skandinaviska koncernen Lexit Group, specialister på etiketter, RFID och datafångst, mm., har från den 7 september blivit certifierad enligt ISO 22000, vilket innebär en livsmedelssäker produktion.

”Certifieringen är ett viktigt steg i vår satsning mot en ännu effektivare och framtidsorienterad etikettproduktion. ISO 22000 certifikatet bevisar Lexits engagemang för att producera etiketter på ett lagenligt och livsmedelssäkert sätt”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Definitionen för vad en primärförpackning är har förtydligats i den brittiska standarden för livsmedelssäker produktion, BRC. Etiketten ingår i begreppet primärförpackning och även denna ska omfattas av den riskbedömning, som görs för förpackningsmaterialet.

Tryckare och säljare på Lexit Group Sverige i Mölnlycke gläds åt ISO 22000-certifieringen. (Bild Lexit)

”Vi är säkra på att livsmedelsindustrin uppskattar att deras leverantörer ser de utmaningar de står inför. Lexit är redo att vara behjälplig i målet att alltid leverera konsumentsäkra produkter”, skriver företaget.

ISO 22000 är en standard för kvalitetsledning inom livsmedelsindustrin och omfattar alla led i livsmedelshanteringen. Utmärkande för standarden är arbetet med riskbaserad styrning enligt modellen HACCP.

————————————————–
Lexit Groups verksamhetsområden omfattar bland annat etiketter, märkning, datafångst, RFID, varumärkeslösningar, mm. Lexit har 130 anställda och omsätter cirka 480 miljoner kronor per år. Koncernen har sex kontor i Norge, Sverige och Danmark och egen etikettproduktion i Mölnlycke, utanför Göteborg.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax