Lexit Groups verksamhet är nu certifierad enligt ISO 22000

PUBLICERAD: 22 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Lexit Groups produktion är nu certifierad och livsmedelssäker enligt ISO 22000. (Bild Lexit)|Tryckare och säljare på Lexit Group Sverige i Mölnlycke gläds åt ISO 22000-certifieringen. (Bild Lexit)

Skandinaviska koncernen Lexit Group, specialister på etiketter, RFID och datafångst, mm., har från den 7 september blivit certifierad enligt ISO 22000, vilket innebär en livsmedelssäker produktion.

”Certifieringen är ett viktigt steg i vår satsning mot en ännu effektivare och framtidsorienterad etikettproduktion. ISO 22000 certifikatet bevisar Lexits engagemang för att producera etiketter på ett lagenligt och livsmedelssäkert sätt”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Definitionen för vad en primärförpackning är har förtydligats i den brittiska standarden för livsmedelssäker produktion, BRC. Etiketten ingår i begreppet primärförpackning och även denna ska omfattas av den riskbedömning, som görs för förpackningsmaterialet.

Tryckare och säljare på Lexit Group Sverige i Mölnlycke gläds åt ISO 22000-certifieringen. (Bild Lexit)

”Vi är säkra på att livsmedelsindustrin uppskattar att deras leverantörer ser de utmaningar de står inför. Lexit är redo att vara behjälplig i målet att alltid leverera konsumentsäkra produkter”, skriver företaget.

ISO 22000 är en standard för kvalitetsledning inom livsmedelsindustrin och omfattar alla led i livsmedelshanteringen. Utmärkande för standarden är arbetet med riskbaserad styrning enligt modellen HACCP.

————————————————–
Lexit Groups verksamhetsområden omfattar bland annat etiketter, märkning, datafångst, RFID, varumärkeslösningar, mm. Lexit har 130 anställda och omsätter cirka 480 miljoner kronor per år. Koncernen har sex kontor i Norge, Sverige och Danmark och egen etikettproduktion i Mölnlycke, utanför Göteborg.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x