Lena Lundberg lämnar IKEM – går till chefspost i Trioworld

PUBLICERAD: 14 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Lena Lundberg lämnar IKEM efter 27 och tar en chefspost i plastkoncernen Trioworld. (Bild IKEM/Bengt Säll)

Lena Lundberg, mångårig medarbetare på branschorganisationen Innovations- och Kemiindustrierna (IKEM) och ansvarig för organisationens plastråvarufrågor, har rekryterats till en chefspost i svenska plastkoncernen Trioworld.

Lena Lundberg, som har en doktorsgrad i Polymer Science vid KTH i Stockholm och som arbetat inom IKEM sedan augusti 1995, kommer i fortsättningen att verka som Public Affairs och Regulatory Director i Trioworld.

”Efter 27 roliga år på IKEM har jag nu gått vidare till ett spännande jobb på Trioworld. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del i företagets ambitiösa målsättning att leda utvecklingsarbetet inom cirkulär plast och att tillsammans med kunderna tänja på gränserna för vad som är möjligt inom förpackningslösningar av polyetenfilm”, säger Lena Lundberg.

Lena Lundberg har gjort sig känd som en kunnig och insatt förespråkare för plast som material, inte minst inom förpackningar.

”Plast är ett av de bästa och mest flexibla materialen vi har. Plasterna behövs i ett hållbart samhälle, de är resurseffektiva material, som minskar koldioxidutsläppen och sparar energi”, framhåller hon.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax