Ledande belysningsföretag tar bort plast i sina förpackningar

PUBLICERAD: 10 juni 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Globala belysningsföretaget Signify tar bort all plast i sina konsumentförpackningar år 2021. (Bild Signify)

Ledande globala belysningsföretaget Signify skriver att man deltar aktivt i kampen mot plastföroreningar och att man kommer att minska användningen av miljöskadlig plast med 2.500 ton årligen, när företaget år 2021 slutar använda plast i sina konsumentförpackningar.

Signify skriver i ett pressmeddelande att åtgärden att skippa plast i konsumentförpackningar ingår som en del i företagets förpackningspolicy, där man redan till 80 procent använder återvunnet förpackningsmaterial.

’’Plastavfall har en mycket negativ inverkan på vår planet och dess biologiska mångfald och vi har beslutat att ta en ledande roll, när det kommer till att börja använda plastfria alternativ. ’’Jag ser fram emot den dag vi kan meddela att vi inte längre använder plast i våra förpackningar”, säger Eric Rondolat, VD för Signify.

När den lanseras nästa år, kommer den nya plastfria förpackningen även att bli mindre, mindre, vilket kommer att minska koldioxidutsläppen från transport och materialanvändning med 6.000 ton.

Bytet från plastbaserade blisterförpackningar till pappersbaserade förpackningar kommer att ske gradvis i olika regioner och produktkategorier. Bytet inleds med förpackningar till LED-ljuskällor i Europa under tredje kvartalet 2020 och resten av världen från början av 2021.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy