Lättanvända kodskrivare klarar svåra applikationer

PUBLICERAD: 18 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Linx Printing Technologies två nya skrivare Linx 8920 och Linx 8940.

Brittiska märkningsspecialisten Linx Printing Technologies har utökat sin nyligen lanserade skrivarserie Linx 8900 CIJ med ytterligare två skrivare med kontinuerlig inkjet-teknik, vilka är utvecklade för kodmärkning på svåra applikationer inom livsmedel, drycker, elektronik, kablage, mm.

De båda skrivarna, som fått modellnamnen Linx 8920 respektive Linx 8940, har förutom 8900-seriens alla fördelar även utrustats med ytterligare egenskaper, som gör att de kan skriva med ännu snabbare hastighet, samtidigt som de är lätta att sätta upp och använda.

Linx 8900-serien imponerade med sitt långa serviceintervall – 13.000 driftstimmar eller 18 månader mellan servicetillfällena – men de två nya skrivarna 8920 och 8940 är ännu mer driftssäkra och har ett serviceintervall på 18.000 driftstimmar eller 24 månader.
Samtidigt är skrivarna utrustade med ett avancerat övervakningssystem (Advanced System Monitoring), som kontinuerligt kollar skrivarnas kondition med hänsyn till bläckåtgång, etc. Detta gör att användare i god tid kan vidtaga åtgärder för att förhindra oönskade driftstopp.

Både Linx 8920 och Linx 8940 kan skriva upp till fem rader med koder eller annat text och båda kan skriva en enkel rad med en hastighet av 6,25 meter i sekunden. För flerradiga applikationer kan Linx 8940 skriva upp 16 procent snabbare än Linx 8920.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x