Laserperforering ger längre hållbarhet till frukt & grönt

PUBLICERAD: 9 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Produkterna|vars gasutsläpp ska mätas|placeras i en behållare i mätenheten.|Förpackningsfilmen körs genom PerfoTecs Laser Perforation System

Finska plastförpackningstillverkaren Amerplast, med huvudsäte i Tammerfors och tillverkning i Finland, Sverige, Ryssland och Polen, har startat ett samarbete med holländska PerfoTec BV, som är specialiserade på avancerad utrustning för mätning av gasutsläpp från färskvaror som sallad, frukt, grönsaker, etc
Med PerfoTecs unika mjukvara kan man bestämma vilken permeabilitet en förpackningsfilm ska ha, för att tillåta optimal gasgenomsläpplighet hos en plastfilmsförpackning och ge produkterna maximal hyllivslängd.

Med PerfoTecs patenterade Laser Perforation System kan förpackningsfilmen med hjälp av precis laserstyrd mikroperforering ges den önskade permeabiliteten. Vid processen övervakas perforeringen av en specialbyggd integrerad kamera, som inspekterar varje enskilds mikroperforerings storlek och form.

Amerplast kommer att marknadsföra PerfoTecs teknik och utrustning som ett integrerat system tillsammans med sina högpresterande flexibla förpackningsfilmer.

”Samarbetet med PerfoTec är ytterligare ett steg för att göra Amerplast till ett ledande paneuropeiskt förpackningsföretag. Deras unika teknologi gör att vi kan utöka vårt produkterbjudande inom plastfilmsförpackningar för färska livsmedel”, säger Amerplasts VD Børge Kvamme.

Brittiska detaljhandelskedjan Marks & Spencer har framgångsrikt använt PerfoTecs mätnings- och perforeringsteknik. Genom att använda mikroperforerade filmförpackningar till färsk frukt och grönsaker kunde M&S minska spillet av otjänliga produkter med 50 procent och dessutom fick man minskade kostnader och ökad försäljning.

”Samarbetet med Amerplast innebär en stor möjlighet för oss att gå samman med ett högpresterande förpackningsföretag, som erbjuder innovativa och användarvänliga förpackningar till högvärdiga livsmedel”, säger PerfoTecs VD Bas Groeneweg.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x