Läppstift tog hem årets Diamond Pentaward

PUBLICERAD: 27 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Designen för läppstiften i Marc Jacobs Beauty Line är gjord av New Yorkbaserade Established och påminner om stiliserade pennor och färgkritor.

En serie läppstift, med en design som påminner om stiliserade pennor och färgkritor, tog hem den åtråvärda titeln Diamond Pentaward och Best of Show i årets upplaga av förpackningsdesigntävlingen Pentawards. Läppstiften är designade av byrån Established i New York och ingår i modedesignern Marc Jacobs kollektion av läppstift.

Förutom Diamond Pentaward-trofén tilldelades läppstiften och designbyrån Etstablished även prepress- och förpackningsföretaget Eskos specialpris i form av design- och visualiseringsprogrammet Esko Suite 14, värt 5.000 euro. 

Förutom topputmärkelsen Diamond Pentaward har Pentawards namnkunniga tolvmannajury även utsett vinnarna i de fem huvudkategorierna drycker, livsmedel, kroppsprodukter, lyxprodukter och andra marknader. Dessa fem vinnare belönas med utmärkelsewrna Platinum Pentawards. Dessutom har man utsett vinnare av Gold, Silver och Bronze Pentawards i flera underkategorier.

Årets prisceremoni i Pentawards ägde rum i London i Royal Institute of British Architects auditorium. 300 designers och varumärkesägare från 33 länder fanns på plats för att följa prisceremonin och motta Pentawards-troféer.

Vi kommer att presentera de fem platinavinnarna och ett urval av de övriga vinnande förpackningskoncepten under de kommande dagarna.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex