Lanserar smart pappersprodukt med inbäddade RFID-chips

PUBLICERAD: 17 december 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Det smarta pappret ISBC® RFID Paper är försett med inbäddade tryckta RFID-chips. (Bild Sappi/ISBC)

Pappersproducenten Sappi har tillsammans med Singapore-baserade RFID-specialisten ISBC utvecklat och lanserat ett specialpapper med inbäddade RFID-chips i pappersarken.

Tryckt elektronik i form av RFID-chips (Radio Frequency IDentification) blir allt vanligare och återfinns i vardagsprodukter som ID-kort, pass, biblioteksböcker, konfektion, förpackningar, etiketter mm., mm. Nu skruvar Sappi och ISBC upp möjligheterna att använda sig av tryckta RFID-chips ännu ett snäpp genom att lansera ett RFID-försett papper, som enkelt kan massproduceras och där de inbäddade RFID-chipsen inte påverkar den släta och platta pappersytan.

Sappi-pappret som används är en matt kvalitet, som vanligen används för bläckstråleutskrifter i storformat och det valdes av RFID-specialisten ISBC som ett fullgott alternativ till tryckta RFID-kretsar på plastsubstrat.

”Sappis expertis inom specialpapper gjorde det möjligt för oss att ta ett stort steg framåt när det gäller tryckt elektronik med RFID”, säger Nikita Kozhemyakin, affärsutvecklingschef för ISBC Group.

Sappi och ISBC skriver i en pressrelease att pappersprodukten ISBC® RFID Paper kan användas inom ett stort antal områden som exempelvis förpackningsetiketter, butiksdisplayer, reklamblad, klistermärken, visit- och vykort, etc., etc.

Företagen uppger att när det gäller resursbevarande och miljöskydd ger RFID-papper betydande fördelar jämfört med konventionella RFID-försedda plastetiketter.

”Vår patenterade teknologi är unik på marknaden. Det erbjuder slutanvändarna ett PVC-fritt, mer hållbart och framtidssäkert alternativ”, säger Ivan Demidov, uppfinnare och grundare av ISBC.

——————————————————-
Globala företaget ISBC, med huvudkontor i Singapore, har 19 års erfarenhet av produktion av RFID-baserade produkter. Det unika smarta RFID-papperet produceras på en av ISBC:s produktionsanläggningar i Moskva.

Sappi Ltd är en Sydafrikabaserad global koncern inom tryckpapper, förpackningar och specialpapper, mm. och Sappi Europe är en division inom Sappi Ltd med huvudkontor i Bryssel och produktion vid tio pappersbruk runt om i Europa.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax