Lanserar första kartongtråget för livsmedel i MAP-pack

PUBLICERAD: 27 februari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

ÅR Packagings formpressade kartongtråg för MAP-packnng av livsmedel kan produceras både i vitt och svart utförande.

ÅR Packaging har lanserat marknadens första tråg av formpressad kartong, som är avsett för inpackning av livsmedel med modifierad atmosfär (MAP). Den nya förpackningen är avsedd att ersätta konventionella MAP-tråg av plast.

Det formpressade tråget är utvecklat i ett teknik- och materialsamarbete med koncernbolagen CC Pack i Tibro och Flextrus i Lund och tråget är ett svar på en ökande efterfrågan från marknaden på uthålliga trågförpackningar som alternativ till konventionella plastförpackningar.

”Vi har satsat mycket på att utveckla denna nya och revolutionerande förpackningslösning. Tråget är utformat för att ge optimalt täta förpackningar som ger produkterna en hållbarhet på minst 18 dagar och som lämpar sig för ett brett utbud av kylda matprodukter som färskt och processat kött, kyckling, fisk, ost, färdigrätter, etc.”, säger CC Packs VD Åke Larsson.

De nya kartongtrågen levereras tillsammans med en passande förslujtningsfilm som ger är säker tätning och som har barriärer avsedda för den typ av produkter, som ska förpackas.

ÅR Packaging skriver i ett pressmeddelande att det nya MAP-tråget inte bara är ett hållbart alternativ till plasttråg genom sina höga andel förnyelsebart material utan det tilltalar även kunderna genom ett attraktivt utseende och den taktila papperskänslan. Tråget, som är det första formpressade kartongtråget i sitt slag på marknaden, är kostnadseffektivt att producera och hantera och tester pågår redan med flera stora europeiska producenter av kylda livsmedel.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432