Långtråkigt på semestern? Besök ett Stora Enso-bruk!

PUBLICERAD: 19 juni 2019
UPPDATERAD: 25 januari

I sommar har allmänheten möjlighet att besök och bli guidade runt vid fyra av Stora Ensos svenska bruk. (Bild Stora Enso)|”Ta möjligheten att besöka ett Stora Enso-bruk i sommar”, uppmanar Sara Kvarfordh, kommunikationsansvarig Sverige. (Bild Stor Enso)

Har du långtråkigt på semestern i sommar kan du prova att besöka och bli guidad runt på fyra av Stora Ensos svenska bruk! Guidningen sker på svenska och turerna tar cirka två timmar. Alla turer är gratis, men kräver förbokning.

”Ta möjligheten att besöka ett Stora Enso-bruk”, uppmanar Sara Kvarfordh. (Bild Stor Enso)

De bruk, som allmänheten på detta sätt har möjlighet att besöka och få veta mer om, är de tre pappersbruken Hylte Bruk i Halland, Kvarnsvedens Bruk i Dalarna och Nymölla Bruk i Skåne samt massabruket Skutskärs Bruk i Uppland.

Totalt erbjuds ett tjugotal guidade turer under sommarmånaderna juni, juli och augusti.

”Våra sommarguidningar är en väldigt bra möjlighet för allmänheten att få se hur modern och innovativ vår verksamhet är. Skogsindustrin är en riktig framtidsbransch med högteknologiska processer, hållbara produkter och intressanta jobb. Ta chansen att besöka oss i sommar”, säger Sara Kvarfordh, kommunikationsansvarig Sverige, Stora Enso.

För mer detaljerad information om de guidade turerna – Klicka HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx