Lämnar livsmedelsområdet och blir ”pengahanterare”

PUBLICERAD: 9 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Patrik Andersson lämnar ”matvärlden” och ska nu bli ”pengahanterare”…|Lars Blecko kom till Loomis från massa- och papperskoncernen Rottneros AB år 2008. 

Orkla Foods Sveriges VD Patrik Andersson blir ny VD och koncernchef för värdehanteringsbolaget Loomis AB. Han efterträder Lars Blecko, som innehaft viktiga chefspositioner inom Loomis sedan 2008, bland annat som VD och koncernchef, och som dessförinnan var VD och koncernchef för Rottneros AB.
Patrik Andersson tillträder sin nya post senast den 9 maj 2016 och Lars Blecko kvarstår som koncernchef fram till dess att Patrik Andersson tillträder sin befattning. 

Patrik Andersson började som VD för Procordia den 1 januari 2013. Hans första uppdrag var att fusionera Abba Seafood, Frödinge och Procordia till ett bolag – det som idag är Orkla Foods Sverige.

”Patrik har haft en central roll i att bygga Orkla Foods Sverige till ett ledande livsmedelsföretag. Jag tackar för hans värdefulla insats och solida bidrag i Orkla. Jag vill samtidigt önska honom lycka till”, säger Atle Vidar Nagel-Johansen, VD för affärsområdet Orkla Foods och styrelseordförande i Orkla Foods Sverige.

När Patrik Andersson nu byter bransch, är det ett resultatmässigt starkt företag som han lämnar efter sig.

”Jag har haft en fantastisk tid på Orkla Foods Sverige. Sammanslagningen av de tre bolagen har varit lyckad och det går mycket bra för Orkla Foods Sverige. Med ett par månader kvar av året ligger vi helt enligt plan med våra mål och det är roligt att kunna lämna över ett väl presterande bolag till min efterträdare”, säger Patrik Andersson. 

Arbetet med att finna en ny VD för Orkla Foods Sverige inleds omgående.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax