Läckagetestaren som har full digital kontroll på bubblorna

PUBLICERAD: 26 februari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Leak-Master® Easy Plus, som kontrollerar förpackningsläckage med hjälp av vattenbad, har uppgraderats. (Bild Witt-Gasetechnik)

Tyska Witt-Gasetechnik, med huvudsäte i Witten, sydväst om Dortmund, har utvecklat sin läckagetestare ”Leak-Master® Easy Plus”, som detekterar förpackningsläckage med hjälp av vattenbad. Den nya versionen har nu försetts med digital dokumentation, som ger ännu bättre kontroll på eventuellt läckage.

Metoden att upptäcka och mäta läckage från förpackningar med hjälp av vakuum och vattenbad är okomplicerad och kostnadseffektiv. En svag, läckande punkt i en förpackning avslöjas effektivt av de luftbubblor, som stiger upp till vattenytan. Genom en sådan lokalisering av fel, blir det möjligt att optimera förpackningen och/eller tillverkningsprocessen och därmed minska felfrekvensen.

Genom att kombinera den visuella detekteringen med en digital kontroll och registrering har Witt-Gasetechnik nu kunnat öka tillförlitligheten och användbarheten hos läckagetestaren Leak-Master® Easy Plus.

Digitaliseringen möjliggör också för handhavaren att fördefiniera standardiserade testprogram och elektroniskt registrera och dokumentera alla data från utförda läckagetester. Det blir också möjligt att ansluta och integrera läckagetestaren i ett bredare nätverk i exempelvis en process- och förpackningslinje.

Witt-Gasetechnik skriver att den nya pekskärmen har hög upplösning och att det nya gränssnittet ger en tydligare och mer användarvänlig navigering. Företaget skriver också att läckagetestaren, som finns med olika kammarstorlekar, kan användas för praktiskt taget alla förpackningar, som innehåller luft eller gas.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy