Kvarg och saftsås möts i fönsterförsedd bägare

PUBLICERAD: 22 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

I bägarens fönster kan konsumenten se ”mötet” mellan den vita kvargen och den mörka saftsåsen…|Under en lätt avdragbar etikett i locket finns en tvådelad sked, som är enkel att sätta.samman.

Nordiska förpackningsföretaget RPC Superfos har utvecklat en fönsterförsedd plastbägare för norska mejeriproducenten Synnøve Finden. Bägaren har saftsås i botten med ett lager kvarg ovanpå  och i det runda fönstret på bägaren kan konsumenten se ”mötet” mellan de två ingredienserna!

Superfos-bägaren, som har fått namnet CombiRound®, består av både plast och kartong: Det inre skiktet är en termoformad plastfolie och det yttre skiktet är tillverkat av kartong, vilket ger en ljusbarriär och låg vikt.

CombiRound-bägaren har dessutom en integrerad sked i locket för enkel och snabb konsumtion. Den tvådelade skeden, som är enkel att sätta ihop, ligger under en lätt avdragbar etikett i bägarlocket.

Kvargprodukten, som finns med saftsås i fyra varianter, tillhör en ny generation av mellanmål som Synnøve Finden har utvecklat för att möta en ökad efterfrågan på enkla och hälsosamma mellanmål.

Kunden kan redan i affären se vad som finns i bägaren genom det runda, halvt genomskinliga ”fönstret” på bägaren sida. De två ingredienserna – den vita kvargen och den mörka fruktsåsen – möts precis vid fönstret och ger enligt företaget ”en estetisk och visuell upplevelse”.

”Det runda fönstret kommunicerar äkthet och ärlighet. Genom denna detalj kan vi faktiskt skapa ett unikt visuellt element i varje enskild bägare. Vi är mycket nöjda med resultatet, och även om produkten är helt ny, har vi redan säkrat ett antal viktiga kontrakt med de mest välkända detaljhandelskedjorna i Norge”, säger Preben Owren, Category Manager på Synnøve Finden.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning