KUKA Nordic ingår partnerskap med svenskt automationsföretag

PUBLICERAD: 21 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

KUKA Nordic och automationsföretaget e-motions i Tenhult ingår partnerskap. (Bild KUKA Nordic)

Robot- och automationsföretaget KUKA Nordic meddelar att man har ingått partnerskap med småländska automationsföretaget e-motions i Tenhult utanför Jönköping.

KUKA Nordic, som är ett dotterbolag till tyska robotkoncernen KUKA, har som strategi att bygga upp ett nätverk av systempartners, för att kunna erbjuda sina kunder bra tekniska lösningar. Senast i raden av sådana partners är Smålandsföretaget e-motions, som arbetar mot alla typer av tillverkningsindustrier men också inom e-handelsautomation.

”Med e-motions expertis och nätverk inom tillverkningsindustrin ser vi en framtid, där vi tillsammans kan öka produktiviteten hos våra kunder”, säger Christoffer Lindblad, Service Account Manager på KUKA Nordic.

e-motions har nyligen introducerat produktserien ARGOS, som består av en komplett maskinbetjäningscell. Kunderna kan välja på ett flertal robotstorlekar inom KUKA:s Cybertech– och Iontec-familjer.

”Denna typ av färdig automation kommer att hjälpa många kunder att snabbt, enkelt och flexibelt automatisera sina bearbetningsmaskiner”, säger Christoffer Lindblad.

” Samarbetet med KUKA betyder att vi kommer att kunna leverera en innehållsrik och tidsenlig paketlösning och vi ser fram emot nya och innovativa lösningar tillsammans med KUKA Nordic”, kommenterar e-motions VD Nils Brunke.

—————————————–
KUKA Nordic är dotterbolag till globala automations- och robotkoncernen KUKA, som har en omsättning på cirka 3,5 miljarder euro (drygt 37 miljarder kronor) och cirka 14.200 anställda. Koncernen har huvudkontor i tyska Augsburg.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x