KUKA Nordic i samarbete med ledande automationsföretag

PUBLICERAD: 15 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Med samarbetet får Goodtech Solutions tillgång till KUKA:s breda sortiment inom robotar.|”Vi är glada och stolta över att ingått avtal med Goodtech Solutions AB”

Robotföretaget KUKA Nordic AB i Göteborg, som är dotterbolag till tyska KUKA Roboter GmbH, har ingått ett samarbete med det ledande skandinaviska automationsföretaget Goodtech Solutions AB.
Goodtech Solutions AB är en systemleverantör som levererar egenutvecklade tekniker och kundanpassade lösningar för automatisering av produktion, materialhantering, lager och logistik samt tekniska konsulttjänster. Företaget är noterat på Oslo-börsen, omsätter drygt 850 miljoner svenska kronor, och finns på sex orter i Sverige och Norge.

”Tillsammans med KUKA hoppas vi kunna ta fram nya intressanta automationslösningar och att utveckla samarbetet mellan människa och robot”, säger Marcus Engdahl, project manager på Goodtech Solutions.

I egenskap av systempartner kommer Goodtech Solutions att ha ett nära samarbete med KUKA och kunna ta del av företagets kompetens inom automation. Utgångspunkten för de båda bolagens samarbete är att automatisering med robotar innebär en kostnadseffektiv, driftsäker och flexibel lösning för kunderna. Goodtech Solutions får också tillgång till KUKA:s breda produktsortiment.

”Samarbetet medför ökade möjligheter att erbjuda marknaden och våra kunder automationslösningar som motsvarar deras krav på hög tillgänglighet och flexibilitet”, konstaterar Marcus Engdahl.

Även KUKA är mycket nöjda med samarbetet:
”Vi är glada och stolta över att ingått avtal med Goodtech Solutions AB”, säger Joacim Lorentsson, nordisk försäljningschef på KUKA.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432