KUKA lanserar mångsidig och slimmad pick-and-place-robot

PUBLICERAD: 28 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

KUKA:s nya pick-and-place-robot KR Delta är skräddarsydd för hygieniskt känsliga miljöer. (Bild KUKA)|Flera KR Delta-robotar – upp till tio stycken – kan sättas samman i en enhet som arbetar ihop. (Bild KUKA)

Robot- och automationsspecialisten KUKA har lanserat KR Delta, som är en pick-and-place-robot av deltamodell. Robotar i serien KR Delta är utformade med tanke på miljöer, där det ställs mycket höga krav på hygien, som livsmedels-, förpacknings- och läkemedelsindustrin samt sådan elektronikhantering, som har extrema krav på renhet.

”KR Delta är helt i rostfritt, lätt att göra ren och kräver minimalt med underhåll. Det gör att det går att maximera drifttiden”, säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic.

Robotserien lever bland annat upp till både amerikanska FDA:s och EU:s standarder för livsmedelshantering. Kapslingsklassen är på IP 67, men axel 4, där gripverktyget är placerat, har kapslingsklassen IP69K, vilket tillåter rengöring under högt tryck, hög temperatur och innebär motståndskraft mot kemikalier.

När det gäller omgivningstemperatur kan den nya deltaroboten arbeta i miljöer, där det är från noll upp till 45 grader.

Flera KR Delta-robotar – upp till tio stycken – kan sättas samman i en enhet som arbetar ihop. (Bild KUKA)

”Ner till fem plusgrader brukar annars vara standard bland de flesta av våra konkurrenter. Men de där extra fem graderna gör stor skillnad när du arbetar med livsmedel”, säger Micael Amandusson.

En annan egenskap, som utmärker KR Delta, är rörelsehastigheten. I sina snabbaste moment kommer den ner i en cykeltid på en halv sekund. Det gör att den är effektiv i hanteringar, där det gäller att hinna med flera uppgifter samtidigt. Dessutom tar den mycket liten plats, och går till exempel även att montera i ett tak.

Upp till tio robotar går att sätta samman i en enhet som arbetar ihop. När det gäller vikter finns KR Delta-robotarna för bärlaster upp till sex kilo. Räckvidden är upp till  1.200 millimeter.

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x