Kraftliner från Metsä Board förpackar lyxig ”vit hund”...

PUBLICERAD: 8 augusti 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Ytterförpackningen till ”Helsinki White Dog” är tillverkad i miniwell där samtliga skikt består av obestruken vit kraftliner från Metsä Board.

När finska The Helsinki Distilling Company skulle välja förpackningsmaterial till sin lyxiga rågwhisky ”Helsinki White Dog” föll valet på en obestruken vit kraftliner från Metsä Board.

”På konsumentmarknaden har förpackningen en mycket stor betydelse. Den skapar första intrycket av varumärket liksom en förväntan av hur produkten ska smaka”, säger Kai Kilpinen, The Helsinki Distilling Company. 

Företaget sökte en förpackning ,som kombinerar respekt för råvarorna med en kompromisslös uppmärksamhet för detaljer. Förpackningen för den nyligen lanserade spriten Helsinki White Dog använder MetsäBoard Natural WKL Bright 120 g/m2. Genom att kombinera ett naturligt material med en lyxig finish kommuniceras varumärkets känsla. Den naturliga egenskapen hos ett obestruket material ger förpackningen en naturlig touch. 

Förpackningen tillverkades av Starcke i Finland. 

”Förpackningen är tillverkad av mikrowell i låg ytvikt med samtliga skikt av MetsäBoard Natural WKL Bright. Förpackningen saknar helt tryck – istället är designdetaljerna gjorda med varmfoliering, vilket ger en bra balans mellan ytstruktur och metallelementen från folien. Det ger en vacker tredimensionell effekt och visuell kontrast”, säger Ilkka Harju, Packaging Services Director hos Metsä Board.   

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432