Kosmetikaförpackningar i trä med digitaltryckta naturmotiv

PUBLICERAD: 12 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Dekorativa motiv från exempelvis påfågelfjädrar pryder de digitaltryckta make-up-förpackningarna.|Gröna blad är andra motiv från naturen på Quadpacks nya serie med make-up-förpackningar.

Spanska förpackningsproducenten Quadpack Industries, specialiserad på kosmetikaförpackningar, har lanserat en serie digitaltryckta make-up-förpackningar i trä.

Med hjälp av digitaltryck har träförpackningarna i serien kunnat förses med färgrika och iögonfallande mönster, hämtade från naturen. Exempel på motiv, som tryckts på förpackningarna, är olika blad och löv, påfågelfjädrar, etc.

Allt trä i Quadpacks kosmetikaförpackningar kommer från PEFC– och FSC-certifierade europeiska skogar och förpackningarna kan utformas med olika ytstrukturer, allt från en rå, naturlig träyta till lackade, polerade, färgade, digitaltryckta, etc.

Make-up-förpackningarna finns också med olika förslutningslösningar, bland annat med integrerade magneter. I den serie med träförpackningar, som Quadpack nu lanserat, ingår bland annat ”träflaskor” med pump eller andra dispensertekniker, tuber, burkar och askar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning