Korkar med marmoreffekt ger unika kosmetikatuber

PUBLICERAD: 2 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

De ledade plastförslutningarna med marmoreffekt ger ett unikt utseende åt kosmetikatuber.

Att skilja sig från mängden är viktigt inom den konkurrensutsatta kosmetikabranschen. Tyska plastföretaget RPC Zeller Plastik Zell har utvecklat tubförslutningar med marmoreffekt som gör skillnad.
Förslutningarna, som kallas ”Supersoft”, är både praktiska och ger ett unikt och kvalitetsmedevetet intryck åt produkten.

RPC Zeller Plastik Zell, som ingår i den brittiska plastförpackningskoncernen RPC, skriver i ett pressmeddelande att den speciella marmorliknande ytan på tubkorkarna uppnås genom att man tillsätter plastgranulat med utvalda färger under formsprutningsprocessen. Granulaten fördelas slumpmässigt i masterbatchen och olika smälttider för granulaten gör att den speciella marmoreffekten framträder.

Den slumpmässiga fördelningen av tillsatta färger skapar individuella ”marmormönster”, som ger varje förslutningskork ett eget, unikt utseende, samtidigt som marmoreffekten ger en karakteristisk igenkänningsfaktor åt hela förslutningssortimentet.

“Upp till sju olika färger kan blandas på detta sätt och det ger stora möjligheter att ge en personlig differentiering åt kundens varumärke”, säger Julia Hartwig, försäljningschef på RPC Zeller Plastik Zell.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish