Köpboom hos etikettjätten CCL – förvävar tre bolag på en gång

PUBLICERAD: 15 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Etikettproduktion hos polska Unilogo, som CCL nu ska förvärva.

Globala etikettjätten CCL Industries, med huvudsäte i Toronto, Kanada, meddelar att man köper tre olika etikettrelaterade och privatägda företag, belägna i Polen, Vietnam och Nederländerna. Affärerna tillkännagavs på en och samma dag.

Det polska företaget, som CCL nu tecknat ett bindande köpeavtal med, heter Unilogo och är beläget strax utanför Warszawa. Unilogo levererar digitaltryckta, självhäftande hylsetiketter för konsumentprodukter. Köpeskillingen uppges till 10,7 miljoner dollar och affären, som avser Unilogos tillgångar, maskiner och utrustning, förväntas vara genomförd innan årsskiftet under förutsättning att den godkänns av berörda konkurrensmyndigheter.

CCL har också tecknat en bindande överenskommelse om att förvärva det vietnamesiska företaget Hinsitsu Screen, som har huvudsäte i huvudstaden Hanoi och en andra tillverkningsenhet i Ho Chi Minh-staden (f.d. Saigon). Hinsitsu är en ledande leverantör av hållbara och manipuleringssäkra etiketter till elektronikindustrin i Vietnam. Köpeskillingen är 12,4 miljoner dollar och efter sedvanligt myndighetsgodkännande beräknas affären vara genomförd i början av januari 2019.

Det tredje bolaget,som CCL förvärvar i denna ”köpboom”, är det nederländska Olympic Holding B.V. och dess etikettrelaterade dotterbolag. Olympic är ett privatägt företag, beläget i Venray, öster om Eindhoven. Företaget är ett start-up som utvecklat en patentskyddad teknik för att producera akrylbaserade och lösningsmedelsfria tejper, etc för applikationer inom fordons-, elektronik- och byggindustrin. CCL uppger att man betalar totalt 13,5 miljoner dollar för Olympic och dess dotterbolag och att affären beräknas vara genomförd i början av januari 2019, efter sedvanliga myndighetsbeslut.

”Vi fortsätter att genomföra vår planerade tillväxtsstrategi och vi välkomnar medarbetarna i alla tre företagen till CCL-familjen!”, säger Geoffrey T. Martin, VD och koncernchef i CCL Industries.

Noterbart i sammahanget är att det inte är första gången CCL har en ”köpboom” och genomför flera företagstransaktioner på en och samma dag. I januari 2016 hände samma sak: då tillkännagav CCL också att man gjort tre förvärvsaffärer samtidigt och på olika platser runt om i världen! LÄS HÄR! 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x