Konstgjorda ”nypor” testar peel-förseglingar hos tråg

PUBLICERAD: 7 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Utrustningens artificiella ”nypor” drar av peel-förseglingen och motståndet registreras.|Resultaten av peel-testen kan exporteras till en databas och/eller visas på en 12 tums touch-skärm.

Det brittiska företaget Proseal har lanserat ett nytt testsystem, där konstgjorda ”nypor” kontrollerar peel-motstånd och styrka hos filmförseglingar på livsmedelstråg.
Systemet kallas ProTest och enligt ProSeal möjliggör det för användare att skapa exakt rätt försegling på trågen och se till att man får rätt peel-styrka, vilket underlättar för konsumenten.

Utrustningen är mycket kompakt och lättanvänd och med hjälp av de konstgjorda ”nyporna” mäter man helt enkelt det motstånd som uppstår, när filmen separeras från tråget. Det gör det möjligt att justera detta motstånd, så att det blir användarvänligt för konsumenten, men ändå ger livsmedlet maximalt skydd och önskad hyllivslängd.

De data, som testutrustningen samlar in, sparas och kan ses på en skärm eller exporteras till en databas. Upp till fem testresultat kan jämföras samtidigt. I princip kan alla tråg med diametrar mellan 25 och 380 millimeter testas, oberoende av trågens form.

För att användaren enkelt ska kunna dra nytta av resultaten har Proseal skapat ett antal ”Peelability Metrics” som förklarar de fyra olika steg som ingår, när man avlägsnar en film från ett tråg, det vill säga den initiala separeringen, när filmen dras över de raka kanterna, över hörnen och slutligen när den avlägsnas helt från tråget.

Enligt Proseal är det här den första utrustning på marknaden, som kan mäta hur enkel en förslutningsfilm är att avlägsna. Företaget pekar också på att det är viktigt att förstå peel-styrkan både före och under produktionsprocessen och att ge konsumenten den rätta känslan vid öppnandet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax