Konkursdrabbade Por-Pac kan förhoppningsvis säljas vidare

PUBLICERAD: 26 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Por-Pacs EPP-produkt LindesbergsKrukan fick stor uppmärksamhet inom trädgårdskretsar för sju år sedan.

Cellplastföretaget Por-Pac, med fabriker i Skara och Lindesberg, har försatts i konkurs. Det skriver bland annat Nerikes Allehanda (NA) och Mariestads-Tidningen.
Konkursförvaltaren advokat Clas Rosdahl uppger att han har för avsikt att driva verksamheterna vidare i såväl Lindesberg som Skara och att han siktar på en försäljning av bolaget.

”Företaget tjänar pengar och orderingången har varit och är god med hög beläggning i produktionen. Man kan säga att det är gamla skulder, som förorsakat obeståndet”, säger Clas Rosdahl till NA.

Enligt uppgift har Por-Pac fått akuta finansiella problem, sedan en långivare sagt upp befintliga lån. Bolaget har också förfallna skatteskulder.

Ett 40-tal anställda i Lindesberg och 25 anställda i Skara berörs av konkursen.

Por-Pac, vars historia går tillbaka till 1950, tillverkar emballage och andra produkter i expanderad polystyren (EPS) och expanderad polypropen (EPP). Bland annat tillverkar man cellplastdetaljer till Volvo och enligt konkursförvaltaren är Volvo mycket angelägna om att de leveranserna ska kunna fortsätta.

Por-Pac gjorde sig känt för ett antal år sedan för formgivningen och tillverkningen av den så kallade LindesbergsKrukan – en trädgårdskruka i EPP (läs HÄR), som bland annat gjorde stor succé på en stor trädgårdsmässa i Paris 2010 (läs HÄR)

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se