Konkursdrabbade DAN-Palletiser drivs vidare av nya ägaren Bila

PUBLICERAD: 7 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi har nu ett starkt palletteringsprogram som gör oss redo för en internationell expansion”

I början av sommaren tvingades danska DAN-Palletiser i konkurs på grund av uteblivna order. Läget verkade kritiskt för företagets cirka 100 medarbetare, men i mitten av juli blev konkursdrabbade DAN-Palletiser uppköpt av automatiseringsverksamheten Bila A/S från Nykøbing Mors.

DAN-Palletiser ska nu drivas vidare som ett självständigt företag och under sitt gamla namn, men i en ”slimmad” och effektiviserad version, som innebär att personalstyrkan minska till cirka hälften.

”Vi är mycket glada över att nu ha kunnat träffa en överenskommelse om att överta samtliga aktiviteter i DAN-Palletiser. Företagets produkter kompletterar våra egna palletteringslösning på ett utmärkt sätt. Våra robotbaserade lösningar lämpar sig bäst för större anläggningar, medan DAN-Palletisers lösningar är inriktade på mindre applikationer inom exempelvis livsmedelsindustrin. Vi får därmed ett komplett och starkt palletteringsprogram, som kan främja en internationell expansion”, säger Bilas VD Jan Bisgaard Sørensen i en kommentar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex