Konkursdrabbade DAN-Palletiser drivs vidare av nya ägaren Bila

PUBLICERAD: 7 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi har nu ett starkt palletteringsprogram som gör oss redo för en internationell expansion”

I början av sommaren tvingades danska DAN-Palletiser i konkurs på grund av uteblivna order. Läget verkade kritiskt för företagets cirka 100 medarbetare, men i mitten av juli blev konkursdrabbade DAN-Palletiser uppköpt av automatiseringsverksamheten Bila A/S från Nykøbing Mors.

DAN-Palletiser ska nu drivas vidare som ett självständigt företag och under sitt gamla namn, men i en ”slimmad” och effektiviserad version, som innebär att personalstyrkan minska till cirka hälften.

”Vi är mycket glada över att nu ha kunnat träffa en överenskommelse om att överta samtliga aktiviteter i DAN-Palletiser. Företagets produkter kompletterar våra egna palletteringslösning på ett utmärkt sätt. Våra robotbaserade lösningar lämpar sig bäst för större anläggningar, medan DAN-Palletisers lösningar är inriktade på mindre applikationer inom exempelvis livsmedelsindustrin. Vi får därmed ett komplett och starkt palletteringsprogram, som kan främja en internationell expansion”, säger Bilas VD Jan Bisgaard Sørensen i en kommentar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}