Koncernledningen i Rottneros får ”nygammal” finansdirektör

PUBLICERAD: 15 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Monica Pasanen (t.v.) var tidigare finanschef i Rottneros och efterträddes av Pia Ohlson (t.h.) som nu lämnar CFO-tjänsten och efterträds av Monica Pasanen… (Bild Rottneros)

Rottneros AB meddelar att Pia Ohlson har beslutat att lämna koncernledningen och sin tjänst som finanschef (CFO) i bolaget per den 5 september 2022. Hon efterträds av Monica Pasanen, som därmed återkommer till den tjänst i Rottneros som hon tidigare innehaft.

”Pia Ohlson har visat starkt ledarskap och varit en högt aktad medlem i koncernens ledningsgrupp genom sin professionalism samt öppna och positiva attityd. Jag vill uttrycka min uppskattning och tacka Pia och önska henne stort lycka till i framtiden,” säger Lennart Eberleh, VD och koncernchef, Rottneros AB.

Pia Ohlson tillträdde som CFO i Rottneros AB i augusti 2021 och lämnar nu posten endast drygt ett år senare.

Efterträdaren på CFO-posten blir alltså Monica Pasanen, som tidigare var finanschef i Rottneros från början av år 2017 till hösten 2021 (läs HÄR)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front