Koncernchef Per Lindberg lämnar BillerudKorsnäs!

PUBLICERAD: 17 juli 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Per Lindberg lämnar posten som VD och koncernchef i BillerudKorsnäs och blir VD och koncernchef för Atlas Copco-avknoppningen Epiroc.

BillerudKorsnäs VD och koncernchef Per Lindberg har meddelat bolagets styrelse att han har beslutat att lämna bolaget för att tillträda en tjänst som VD och koncernchef på Epiroc, som är ett aviserat avknoppningsföretag från Atlas Copco med med inriktning på gruv- och anläggningsutrustning.
Per Lindberg kommer att kvarstå i sin nuvarande roll under sin uppsägningstid fram till början av 2018. Styrelsen kommer omgående att initiera rekryteringsprocessen efter en ny VD och koncernchef.

”Per Lindberg har under många år mycket framgångsrikt bidragit till utvecklingen av Billerud och senare BillerudKorsnäs. Bolaget har under Per Lindbergs ledning mer än tredubblat sin omsättning och femdubblat börsvärdet, och har idag en världsledande position inom sina segment för innovativa och hållbara förpackningslösningar. BillerudKorsnäs har idag etablerat en solid framåtriktad strategi, det verkar inom attraktiva och växande produktområden och leds av ett starkt ledningsteam. Vi står därmed mycket väl rustade för nästa expansions- och utvecklingsfas, som nu, när Per lämnar, kommer att ledas av en ny VD och koncernchef. Vi riktar ett varmt tack till Per för hans insatser över åren och önskar honom lycka till i sin nya utmaning”, säger Lennart Holm, styrelseordförande i BillerudKorsnäs.

Per Lindberg har varit VD och koncernchef i Billerud och senare BillerudKorsnäs sedan 2005.

”Det har varit många fantastiska år med BillerudKorsnäs, och det har inte varit ett lätt beslut att lämna teamet och bolaget. Men jag har jobbat i konstellationen BillerudKorsnäs i många år och känner att det nu är dags att gå vidare till nya utmaningar. Bolaget leds av ett starkt team och är väl positionerat så jag är helt övertygad om att BillerudKorsnäs kommer fortsätta utvecklas starkt. Det gör att jag känner mig trygg i att gå vidare och ser mycket fram mot att jobba med teamet på Epiroc”, säger Per Lindberg.

Styrelsen för Atlas Copco skriver i ett pressmeddelande att man har utnämnt Per Lindberg till VD ochj koncernchef för Epiroc, ett aviserat dotterbolag till Atlas Copco, som kommer att vara inriktat på gruv- och anläggningsutrustning.

Det var i januari 2017, som Atlas Copco meddelade sina planer att dela gruppen i två bolag, Atlas Copco och Epiroc. Definitivt beslut om att dela upp bolaget kommer att fattas på årsstämman i april 2018.

Per Lindberg kommer att börja på sin nya position inom Atlas Copco/Epiroc senast under första kvartalet 2018, enligt pressmeddelandet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish