Kompakt Tetra Pak-maskin för fyllning av takåsförpackningar

PUBLICERAD: 20 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya fyllningsmaskinen från Tetra Pak har en kompakt design

Tetra Pak lanserar nu en ny lågkostnads fyllningsmaskin, som är högpresterande men enkel att använda. Maskinen, som fått beteckningen Tetra Pak® TR/G7, är avsedd för fyllning av produkter för kyld distribution i vätskekartongförpackningar av takåstyp och kapaciteten uppges till 6.500 förpackningar i timmen. Maskinen sägs ge betydande miljövinster jämfört med motsvarande maskiner på marknaden, bland annat i form av minskad elförbrukning med en tredjedel.

Den nya fyllningsmaskinen har en kompakt design, som gör att den inte kräver mer än 19 kvadratmeters golvutrymme. Detta gör den speciellt lämplig för mindre fabrikslokaler. Maskinen är enkel att installera – monteringen går på fyra dagar – och att använda och underhålla. Den korta monteringstiden ger kostnadsfördelar och gör att produktionen snabbt kan påbörjas. Andra fördelar med den nya fyllningsmaskinen är att det bara behövs en person för att handha upp till två maskiner samtidigt. Detta möjliggöras bland annat tack vare maskinens låga komplexitet och en pekskärmsutrustad manöverpanel. Maskinen är också enkel att underhålla, vilket minimerar produktionsstopp i samband med serviceåtgärder.

”Tetra Pak TR/G7 är inte bara lämplig för små eller medelstora mejeriet som söker låga investeringskostnader utan också för större producenter som har för avsikt att uppgradera sina befintliga linjer, särskilt på marknader som Europa och Japan”, säger Per Lauritzen, chef för affärsområdet Takåsförpackningar inom Tetra Pak.

Den nya Tetra Pak-maskinen är utvecklad i samarbete med italienska förpackningsmaskintillverkaren Galdi. Den är avsedd för produkter med lång hållbarhet som behandlad mjölk, juicer och icke-kolsyrade drycker. Maskinen kan fylla produkter i fyra förpackningsstorlekar: 250 ml, 500 ml, 750 ml och 1.000 ml.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x