Kommer på Scanpack: Så lyckas du med internationella affärer!

PUBLICERAD: 19 juni 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Jag vill att folk ska kunna skratta åt sig själva – att se hur konstiga vi alla är”, säger Colin Moon.

När representanter från företag från olika länder ska göra affärer uppstår ibland komiska (eller pinsamma) situationer till följd av kulturella skillnader och språkförbistringar. På förpackningsmässan Scanpack i Göteborg i oktober kommer kände antropologen Colin Moon att ge ett underhållande föredrag om kulturkrockar, misskommunikation och om hur vi svenskar upplevs utomlands!

Colin Moon, som har fått flera utmärkelser, bland annat som Årets Talare (Business Speaker of the Year), har en förmåga att både få publiken att skratta och att få fram budskapet om hur viktigt det är med självinsikt och att vara förberedd och påläst, när man arbetar med affärer internationellt.

”Jag kommer bland annat att tala om hur konstiga vi alla är i någons ögon. Jag vill att folk ska ställa sig frågan om man är hälften så normal som man kanske tror”, säger Colin Moon.

Colin Moon är antropolog och fascinerad av olika kulturer och i synnerhet affärskulturer. Han har bott i ett flertal länder och är nu bosatt i Sverige. När det kommer till internationella affärsmöten finns det mycket intressanta iakttagelser enligt Colin Moon.

”Ingen annanstans är kulturella skillnader så märkbara som just på möten. Vissa deltagare håller tyst och väntar på att bli tillfrågade om de har en åsikt, vissa tar för sig, vissa vill fatta raska beslut, vissa vill åka hem och förankra först, vissa vill hålla sig till dagordningen, vissa ser det mer som ett bollplank, vissa vill börja och sluta i tid, vissa vill sluta när alla är överens osv, osv”, säger Colin Moon.

Han ser fram emot mötet med besökarna på Scanpack och tror att det kommer att bli en underhållande stund med mycket insikt för de som kommer och lyssnar.

”Jag vill att folk ska kunna skratta åt sig själva – att se hur konstiga vi alla är. Detta är mycket nyttigt för just svenskar, eftersom de brukar vara så pass övertygande om sin egen normalitet och vanlighet!”, avslutar Colin Moon.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x