Kommer på Scanpack: Experter pratar smarta förpackningar

PUBLICERAD: 29 augusti 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Tim Sykes från Packaging Europe är en av experterna som talar på Scanpack 2018.|Ian Schofield ska berätta om Iceland Foods beslut att fasa ut all plast ur sina förpackningar.
|Jocelyne Ehret är förpackningsexpert och hjälper stora varumärken.

Hållbarhet och klimatsmarta förpackningar står i centrum på årets Scanpack – och för att reda ut begreppen har mässan lyckats engagera ett antal verkliga experter!
På mässan kommer man att hålla speciella hållbarhetsseminarier med medverkan av erkända experter på just hållbarhet och smarta förpackningar.

”Klimatsmarta alternativ är högaktuellt för alla som producerar och använder förpackningar. Därför ville vi i år lyfta upp detta och verkligen ge besökarna en upplevelse, där ledande branschaktörer berättar hur de arbetar med lösningar, som är bättre för miljön”, säger Anna Lena Friberg, affärsansvarig för Scanpack.

Bland de som finns med för att inspirera under hållbarhetsseminarierna finns exempelvis Tim Sykes från Packaging Europe, som under mässan också ska dela ut priset Sustainability Awards.

”Människans konsumtion har en katastrofal inverkan på miljön och förpackningar anses vara en stor del av problemet. Här måste vi se till förpackningarna inte slutar som skräp i naturen”, säger Tim Sykes. 

Under mässan kommer besökarna också att kunna ta del av inspirerande föredrag av företrädare för stora och välkända varumärken som P&G, Johnson&Johnson, Carlsberg, m fl.

Särskilt intressant kan det bli att lyssna på Ian Schofield, som är Packaging Manager vid den brittiska livsmedelskedjan Iceland Foods. Kedjan har börjat plockat bort plast i förpackningarna till sina egna produkter och senast år 2023 ska all sådan plast var borta och ersatt av pappers- och fiberbaserade förpackningslösningar.

”Där är jag övertygad om att hela den svenska livsmedelsbranschen har mycket att inspireras av” säger Anna Lena Friberg.

En annan talare, som förväntas dra till sig stort intresse, är förpackningsexperten Jocelyne Ehret, som ska hjälpa oss att tänka bredare. Hon har hittills spenderat hela sin karriär med att hjälpa stora varumärken att utveckla hållbara förpackningar och hon utmanar frågan om det verkligen är rätt att ta bort alla typer av plast…

Scanpack 2018 äger rum 23 – 26 oktober på Svenska Mässan i Göteborg. Info om mässan HÄR

https://scanpack.se/

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x