Kolla på Scanpack: Testa dina förpackningars användarvänlighet

PUBLICERAD: 15 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Handsvaghet och nedsatt handfunktion drabbar många i alla åldrar.

På Scanpack kan förpackningsproducenter och –användare testa sina förpackningars användarvänlighet och hur enkla – eller svåra – de är att öppna. Det är Reumatikerförbundet som erbjuder dessa ”minitester” i sin monter.

Enligt Reumatikerförbundet finns det cirka två miljoner människor i Sverige, som har nedsatt handfunktion! Det innebär alltså att cirka 20 procent av befolkningen kan ha problem med att öppna olika förpackningar och komma åt innehållet. Och det finns anledning att tro att det procentuellt finns lika många handsvaga i hela världen…

Sedan år 2003 erbjuder Reumatikerförbundet förpackningsproducenter och –användare att vetenskapligt testa sina förpackningar hos förbundet och få märket ”Easy to use”, som kan appliceras på förpackningarna. På Scanpack kommer Reumatikerförbundet att visa hur sådana tester går till och man kommer också att erbjuda företagen att göra ”minitester” på plats under mässan. I montern kommer det att finnas testpersoner under hela mässan.

Reumatikerförbundet finns i monter H01:12 på Scanpack.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se