Kodaks 3D-skrivare lanseras på den nordiska marknaden

PUBLICERAD: 10 december 2018
UPPDATERAD: 25 januari

3D-skrivaren Kodak Portrait 3D Printer har utvecklats för professionell användning.

Globala Kodak gör en stor satsning kring 3D-utskrifter och släpper ett komplett system av 3D-skrivare, matchande mjukvaror och professionella filament (utskriftsmaterial) i Norden. Distributör blir svenska 3D Center i Västervik.

3D Center skriver i ett pressmeddelande att Kodak Portrait 3D Printer har utvecklats för professionell användning och innehåller flera förbättrade funktioner i hårdvara, mjukvara och material för att få en bättre lösning för högkvalitativa delar och användarvänlighet.

”Vi är väldigt glada att inkludera Kodak 3D Printing i vår professionella portfölj av 3D-skrivare. Kodaks 3D-satsning är väl genomtänkt och med avsikt att bli marknadsledande inom desktop FDM” säger Ulf Qviberg, VD, för 3D Center.

3D Center skriver att man nu kommer att utöka sitt nätverk av återförsäljare i Norden. 3D Center är ett av Nordens ledande företag inom 3D-printing och i företagets produktutbud ingår även produkter från företag som HP, 3D Platform och Sinterit.

Globala Kodak har som bekant fokus på bildbehandling. Globalt tillhandahåller bolaget hårdvara, programvara, förbrukningsmaterial och tjänster till kunder inom grafisk industri, kommersiellt tryck, publicering, förpackning, elektroniska displayer, underhållning och kommersiella filmer samt konsumentprodukter.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost