Kodaks 3D-skrivare lanseras på den nordiska marknaden

PUBLICERAD: 10 december 2018
UPPDATERAD: 25 januari

3D-skrivaren Kodak Portrait 3D Printer har utvecklats för professionell användning.

Globala Kodak gör en stor satsning kring 3D-utskrifter och släpper ett komplett system av 3D-skrivare, matchande mjukvaror och professionella filament (utskriftsmaterial) i Norden. Distributör blir svenska 3D Center i Västervik.

3D Center skriver i ett pressmeddelande att Kodak Portrait 3D Printer har utvecklats för professionell användning och innehåller flera förbättrade funktioner i hårdvara, mjukvara och material för att få en bättre lösning för högkvalitativa delar och användarvänlighet.

”Vi är väldigt glada att inkludera Kodak 3D Printing i vår professionella portfölj av 3D-skrivare. Kodaks 3D-satsning är väl genomtänkt och med avsikt att bli marknadsledande inom desktop FDM” säger Ulf Qviberg, VD, för 3D Center.

3D Center skriver att man nu kommer att utöka sitt nätverk av återförsäljare i Norden. 3D Center är ett av Nordens ledande företag inom 3D-printing och i företagets produktutbud ingår även produkter från företag som HP, 3D Platform och Sinterit.

Globala Kodak har som bekant fokus på bildbehandling. Globalt tillhandahåller bolaget hårdvara, programvara, förbrukningsmaterial och tjänster till kunder inom grafisk industri, kommersiellt tryck, publicering, förpackning, elektroniska displayer, underhållning och kommersiella filmer samt konsumentprodukter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax