Kodak säljer sin division för flexografiskt förpackningstryck

PUBLICERAD: 12 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Chris Payne, idag VD för Kodaks Flexographic Packaging Division, blir också VD när divisionen blir ett nytt, fristående bolag.

Globala Eastman Kodak Company, med huvudsäte i Rochester, New York, USA, har träffat ett bindande avtal att sälja sin Flexographic Packaging Division till brittiska investeringsbolaget Montagu Private Equity LLP.
När affären är genomförd kommer divisionen att fungerar som ett nytt, fristående bolag.

Kodak skriver i ett pressmeddelande att under det nya ägandet kommer verksamheten att ha samma organisationsstruktur och ledningsgrupp, etc, som tidigare, vilket bland annat innebär att Chris Payne, som varit VD för Flexographic Packaging Division, kommer att leda det nya bolaget som VD.

Det nya bolaget kommer att utveckla, tillverka och sälja flexografiska produkter – inklusive flaggskeppet Kodak Flexcel NX System – till aktörer inom förpackningstryck.

De senaste fem åren har Kodaks flexografiska förpackningsverksamhet vuxit markant och blivit en betydande aktör inom förpackningsindustrin. 

”Denna transaktion är en viktig vändpunkt och innebär en positiv utveckling för Kodak. Försäljningen av Flexographic Packaging Division frigör värde för aktieägarna och gör att vi kan minska våra skulder, förbättra vår kapitalstruktur och få större flexibilitet att investera inom våra tillväxtområden”, säger Jeff Clarke, VD, Kodak. 

Den totala köpeskillingen uppges hamna runt 390 miljoner US-dollar (drygt 3,55 miljarder kronor). Affären förväntas vara genomförd under första halvåret 2019, under förutsättning att den godkänns av berörda konkurrensmyndigheter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x