Kodak kammar hem priser

PUBLICERAD: 21 september 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Digitalpressen Sapphire EVO M hyllas för sin bläckstråleteknik.

Kodaks digitalpress för flexibla förpackningar, Sapphire EVO M, prisas av Intertech technology awards.

InterTech Technology Awards är en tävling sponsrad av Printing United Alliance. I tävlingen hedrar en oberoende domarpanel innovativa tekniker de anser förväntas ha stor inverkan på grafisk kommunikation och relaterade branscher. Kodak får nu pris för sin Sapphire EVO M, en digital tryckpress för att trycka flexibla förpackningar i höga hastigheter.

Kontinuerlig bläckstråleteknik

Den digitala tryckpressen kan skriva ut på både pappers- och plastsubstrat. Maskinen använder sig av Kodaks kontinuerliga bläckstråleteknik, vattenbaserade bläckfärger anpassade för förpackningar (KODAK PROSPER QD), och Film Optimizer Agent (FOA) som fungerar som en primer.

Kan flytta jobb

James Workman, biträdande president för teknik och forskning hos PRINTING United Alliance, säger att Sapphire EVO M ger flexibla förpackningstryckare möjlighet att flytta jobb från traditionella tryckprocesser till digitala, vilket i förlängningen ger varumärkesägare möjlighet att implementera nya , kreativa koncept och kampanjer med förpackningar.

 

Kodaks Sapphire EVO M skriver ut flexibla förpackningar i höga hastigheter.
Utskrift i hög hastighet

När det gäller KODAK PROSPER QD och FOA var tävlingsjuryn särskilt imponerad av Kodaks kemiska genombrott med bläckstråletekniken som gör det möjligt att skriva ut i höga hastigheter, även på icke-porösa förpackningssubstrat.

– Vårt mål varje år är att fokusera på teknik som formar framtiden, säger Workman och fortsätter:

– Dessa två Kodak-tekniker uppfyllde tydligt våra tävlingskriterier och förtjänar att bli erkända.

 

 

Läs vidare

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x