Kodak kammar hem priser

PUBLICERAD: 21 september 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Digitalpressen Sapphire EVO M hyllas för sin bläckstråleteknik.

Kodaks digitalpress för flexibla förpackningar, Sapphire EVO M, prisas av Intertech technology awards.

InterTech Technology Awards är en tävling sponsrad av Printing United Alliance. I tävlingen hedrar en oberoende domarpanel innovativa tekniker de anser förväntas ha stor inverkan på grafisk kommunikation och relaterade branscher. Kodak får nu pris för sin Sapphire EVO M, en digital tryckpress för att trycka flexibla förpackningar i höga hastigheter.

Kontinuerlig bläckstråleteknik

Den digitala tryckpressen kan skriva ut på både pappers- och plastsubstrat. Maskinen använder sig av Kodaks kontinuerliga bläckstråleteknik, vattenbaserade bläckfärger anpassade för förpackningar (KODAK PROSPER QD), och Film Optimizer Agent (FOA) som fungerar som en primer.

Kan flytta jobb

James Workman, biträdande president för teknik och forskning hos PRINTING United Alliance, säger att Sapphire EVO M ger flexibla förpackningstryckare möjlighet att flytta jobb från traditionella tryckprocesser till digitala, vilket i förlängningen ger varumärkesägare möjlighet att implementera nya , kreativa koncept och kampanjer med förpackningar.

 

Kodaks Sapphire EVO M skriver ut flexibla förpackningar i höga hastigheter.
Utskrift i hög hastighet

När det gäller KODAK PROSPER QD och FOA var tävlingsjuryn särskilt imponerad av Kodaks kemiska genombrott med bläckstråletekniken som gör det möjligt att skriva ut i höga hastigheter, även på icke-porösa förpackningssubstrat.

– Vårt mål varje år är att fokusera på teknik som formar framtiden, säger Workman och fortsätter:

– Dessa två Kodak-tekniker uppfyllde tydligt våra tävlingskriterier och förtjänar att bli erkända.

 

 

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.
Ellco-1588-768x559x

Ny toner med upp till 60 procent återvunnet innehåll

Xeikon introducerar nu Cheetah 3.0-versionen i sin tonerpresserie. Här inkluderas nya ECO-toner som en viktig del.
Xeikon

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning