KnowHub AB är nya ägare till anrika Plast Petter i Hova

PUBLICERAD: 29 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Efter mer än 30 år är det dags att lämna över till nästa generation”

Plastföretaget Plast Petter AB, med säte i Hova i Gullspångs kommun, har fått nya ägare i Göteborgs-baserade företaget KnowHub AB.
Plast Petter är ett företag med anor. Verksamheten startade redan på 50-talet, vilket gör företaget till ett av branschens äldsta. Plast Petter är specialisttillverkare av kontors- och förpackningsprodukter i mjukplast. Man har egen tillverkning av såväl alla standardprodukter, med möjligheter till kundunik profilering, som av specialdesignade produkter.

”Efter mer än 30 år vid rodret i Plast Petter är det dags att lämna över till nästa generation. Jag är övertygad om att KnowHub kommer att driva bolaget vidare på bästa sätt och förvalta möjligheterna med våra produkter, tjänster och varumärken. Jag kommer under en övergångstid finnas med som en resurs i bolaget, vilket skall bli både spännande och trevligt”, säger Alf Westerlund, Plast Petter AB.

KnowHub är en koncern med samlad och bred kunskap inom en mångfald av branscher. Målet är att växa med Plast Petters produkter både i Sverige och utomlands.

”Vårt första mål är att ta tillvara personalens unika kompetens och vårda samt växa med bolagets produkter både inom och utanför Sverige. Vi kommer i nära samarbete med våra kunder att fortsätta utveckla och förädla våra produkter”, säger Björn Fehrling och Mattias Skoglund, KnowHub AB.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x