Knacka på skruvkorken – och den talar till dig!

PUBLICERAD: 11 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

The Talkin´ Cap har en liten NFC-tagg placerad på undersidan av korken eller kapsylen.

The Talkin´ Cap är en “talande skruvkork” som kan interagera med konsumenten redan ute i butiken med hjälp av en smart telefon försedd med NFC-funktion.

Den  talande förslutningen har utvecklats i ett samarbete mellan innovationsföretaget Talkin’ Things®, som är specialiserade på kommunikationslösningar, och förslutningsspecialisten Closure Systems International (CSI).

The Talkin´ Cap använder en inbyggd NFC-tag (Near Field Communication), som appliceras på undersidan av en förslutning, typ skruvkork i plast. För att upprätta kommunikation med förslutningen behövs en smart telefon med NFC-funktion och företagen säger, att det enda som sedan behövs, är att konsumenten startar NFC-funktionen i mobilen och knackar lite lätt på korken, så börjar den ”tala”  till konsumenten…

Förutom att ”den talande korken” kan användas för att förmedla säljande budskap, tips, etc till konsumenten, så innebär tekniken också att varumärkesägaren får ett gott skydd mot förfalskningar och oönskade manipuleringar med produktens förslutning, etc.

CSI säger att eftersom The Talkin´ Cap möjliggör kommunikation med konsumenten i realtid och redan vid försäljningsstället, får varumärkesägare möjlighet att samla in värdefulla uppgifter, baserade på lokalisering, användarhistorik, mm.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x