Klustret Paper Province vann ännu en svensk guldmedalj...

PUBLICERAD: 26 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province, gläds åt ”guldmedaljen”!|Stor glädje bröt ut på Paper Province kontor, när guldet var klart..!
|Så ser den ut – ECEI:s utmärkelse Cluster Management Excellence Gold.

Inte bara svenska OS-idrottare kammar hem guldmedaljer – värmländska klustret Paper Province har just vunnit guld för sitt sätt att driva verksamheten!
Det är det europeiska initiativet ECEI (European Cluster Excellence Initiative), som tilldelat Paper Province sin högsta utmärkelse, Cluster Management Excellence Gold.

Under två dagar i december besöktes Paper Province av oberoende internationella klusterexperter från Europeiska sekretariatet för klusteranalys (ESCA), som är de som genomför klusterrevisioner på uppdrag av ECEI. De tittade på olika områden som struktur, arbetsmetoder, genomslag i media, aktiviteter, mål och resultat. Och resultatet blev alltså att Paper Province som enda kluster i Sverige nu belönats med guld för sitt arbetssätt.

”Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

För Paper Province innebär ”guldmedaljen” en kvalitetsstämpel. Klustret blir med synligt internationellt och för klustermedlemmarna innebär det att man blir del i en effektivare organisation, som kan göra ännu bättre tjänster.

Nu har Paper Province två år på sig att bli ännu bättre – det krävs nämligen för att få behålla certifikatet vid nästa utvärdering.

”Vi har guldet på en begränsad tid och måste jobba för att få behålla det. Och vi har redan planerat vad vi ska förbättra de kommande åren”, säger Magnus Persson.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x